Lilysa Selam güzel anneler. Tatil dönemi yaklaşıyor ve otelde yapmaya karar verirsek erken rezervasyon için şimdiden almak lazım sonra fiyatlar çok artıyor. Ama ben karar veremiyorum bebeğim şuan 16 aylik yaza kadar 19 aylik falan olacak. Hersey dahil konseptli otel mi yoksa şahsi havuzu falan olan villa mi kiralamak daha mantıklı. Yemek konusunu dert ediyorum. Oğlum yemek konusunda çok seçici bir de 3 gibi sulu yemek tarzı şeyler yer akşam 7 gibi de çorba içer otelde ona uygun bir şey bulamazsam ne yaparım bilmiyorum. Bir de ev tutarsak kız kardeşimi de getirebilirim 17 yaşında. O çocuk bakmada falan yardım eder
01012024 Lilysa biz en son villa tuttuk evet insana ait olması güzel ama yemek derdi tantanası çoktu bence otele gitsek hali hazırda herşey vardı bu sene kısmet olursa oteli tercih ederim ben
curlysister Lilysa ev sizin için daha mantıklı o zaman, biz her şey dahil otelde yer ayırdık çünkü yemek derdi olsun istemedim evde sürekli alışveriş yemek döngüsünden sıkıldım kafa dinlemek istiyorum 1 hafta. Tabi bir de deniz için yol katetmek istemedim ama havuzlu villa da sadece size özel havuzu olacağı için gönül rahatlığıyla sokarsınız. Fiyat farkı var mı iki tatil arasında araştırabildiniz mi
Tuuggccee Lilysa gecen sene villa tuttuk biz kendi annemlerle önce bende yemek derdıyle ugrsmamk ıcın otel demıstım ama annemlerde gelmeye karar verınce vılla tuttuk cok rahattı bebegmde ozaman 14 aylıktı hıc havuzdan cıkmadı yemek derdımız olmadı annem oldugu ıcın😆 ama yapcak kımse yoksa otel bırazdaha mantıklı gıbı ben ama kımse olmasada gene vıllayı terch ederdım baya rahatlık benm ıcın yemek olayı ınsanı dusunduruyor elbette🤷♀️
Lilysa 01012024 benim oğluma uygun bir şey bulsam bilr disarda yedirmem çok zor restoranda falan da yemiyor etrafı kurcalamak gezmek dolaşmak istiyor. Otelde de mama sandalyesini alıp odaya götüremem o yüzden ev mi diye düşündüm ama o zaman da ben tatilden bir şey anlamıyorum yemek hazırla kahvaltı hazırla bulasik yıka yani kendi evimden tek farkı deniz ve havuz
Lilysa curlysister ev bi tık ucuz gibi ama yeme içme masraflarını denize gittiğinde plaj giriş ücretlerini falan eklersen aynı oluyor
01012024 Lilysa yok ya rica edersin mama saldalyesi ni alabilirsin tek skntı oysa tabiki bilmiyorum henüz bende cocuklu otele gitmedim ama villadada cok rahat değildim onu anladım en azından
Lilysa talhamamy yemek konusunu dert ediyorum çok seçici ona göre bir şey çıkmazsa ac kalır. Bir de otele kız kardeşimi alamam ama eve alabilirim. Havuza denize vs girerken yardımcı olur bana
Lilysa Tuuggccee annem gelebilse ben de hiç düşünmeden villayı seçeceğim ama hem babam çalıştığı için hem de eşim de pek istemez tatilini kaynanasiyla geçirmek.
Tuuggccee Lilysa aslında cocugnz ozamana kadar epey buyumus olcak bence ac kalmaz sanmıyorım otelde hemen hemen hersey oluyor zaten hıc kafanızı yormayın evle kımse gelmıcekse cnku gun sonunda gene herseyı sız yapıyorsunuz bu sefer kendınıze vakıt kalmaz ve cok yorulursunuz
Lilysa 01012024 normalde açık büfeden alınan yemekleri odaya çıkarmak yasak oluyor. Çocuk söz konusu olunca imtiyaz gösterirler mi bilmiyorum bir de yiyeceği tarzda şeyler çıkmazsa ac kalırsa zehir olur o tatil bana. Ama ev tutarsam yine yemek camasir bulasik döngüsünden çıkamayacağım
annesikjgg Lilysa villa çok mantıksız açıkçası yemeği düşün temizliği düşün denize gideceksen bin arabaya git kumlu kumlu geri gel kapının önündeki küçücük bi havuz sonuçta sıkıcı. Benim iki çocuğum var her sene otel tercih ediyorum hersey dahil otelde çocuğun aç kalması imkansız kavanoz mamalar bile var büfelerde . Benim için tatil dinlenmek demek ben sabah yataktan çıkıp kahvaltıya havuza inmek döndüğümde odamı temiz bulmak isterim benim için tatil budur
Lilysa annesikjgg ben de böyle düşünüyorum ama kavanoz mamayi bile yemeyen bi çocuk. Çok seçici yemek konusunda o yüzden çekiniyorum ama tatilde de camasir bulasik yemek vs uğraşmak istemiyorum.
01012024 Lilysa Lilysa yok cnm ya sıkıntı olmaz odaya götürebiliyosun çevremde otelde çalışan çok kişi bebeğe tabiki kural koyulmaz artık gerisi sana kalmıs.)
Lilysa Tuuggccee 3 4 aya kadar bu yemek sıkıntısı azalir mi diyorsunuz? Mesela eli e köfte vs versem parçalar parçalar atar yemez. Börek vs gibi şeylerde de aynı. Duyması için illa sulu yemeği ezip benim yedirmem gerekiyor. Restoranda da yemez ilgisi dağılır mama sandalyesinde oturmaz gezmek dolaşmak ister etrafı karıştırmak ister
Mnli Lilysa ben otel tatili seviyorum bebeğe göre bir otel seçerseniz tabi biz yazlığa da gidiyoruz ama yazlık tatil olmuyor bence anca yorgunluk oluyor
Lilysa Mnli evet kendi evinden tek farkı gün içinde havuza denize girmek oluyor yoksa yine yemek camasir bulasik uğraşıp duruyorsun. Ama eve kız kardeşimi getirme şansım var
Tuuggccee Lilysa cocuklarda malesef bıyere gıttık mı bu oturmama sorunu var😀 ama bız hepımız otururken oglum 20 ayın ıcınde suan oturuyor bızmle bırlıkte yemek yıyene kadar onune oyuncak vesaıre oyalancagı bısey veerıp o sekıldedemı durmuyor bılemedım cocuklaeım huyları degısıyor sureklı ama sız cocugunuzu daha ıyı bılırsınız tabı
Mnli Lilysa o zaman da bir kişinin daha işi ekleniyor biz yazlığa geniş aile gidiyoruz mesela 1 - 1.5 ay kalıyoruz iş durumuna göre herkes yardım eder çocuklara bakar yemek yapar ortak yapılıyor her şey ama yine de denizden geliyorsun kum su o ev her gün sil süpür yemek yap her gün çamaşır yıka nevresim değiştir biz ekstra otele gidiyoruz yazlıktan sonra dinlenmeye 😅
Zelisblt Lilysa biz geçen sene villa kiraladık geçen seneler niye otele para verdim diyee dusundum kendime .villa kiralamak çok daha mantıklı sessiz sakin eşinle baş başa vakit geçiriyorsun
Deletedmom_215 Lilysa bizim tatil anlayışımız; hersey dahil oteller. Hem yemek derdi olmuyor, animasyon, sınırsız içecek, istedigin büyüklükte havuzlar🙂↔️ ben villa gibi yerlerde konaklayıp bir de yemek kaygısına düşmek istemem açıkcası :)
curlysister Deletedmom_215 ben de aynı sebeple her şey dahil otel tatili aldım, ilk tatilimiz olacak tek düşüncem güneş ve sıcaklıktan dolayı günlük rutini ayarlamak hangi saatlerde denize gidelim ne yapalım vs. Siz nasıl hallettiniz günlük rutini?