Efecim Merhabalar. 15 aylık bebeğimin üst taraftaki her iki yan kesici dişi giderek küçülüyor, eriyor gibi ve sadece bu iki dişi böyle. Bunun nedeni nedir ve nasıl bir çözüm yolu bulunabilir ?
Karanirem Efecim süt çürüğü yani emziriyorsunuz sanırım emzirmeden kaynaklı veya mama iciyorsa biberon cürüğü dişleri her emzirme sonrası temizlemeniz lazım arkadaşımın bebeğininde bu şekilde oldu
humeyraass Efecim benim bebeğiminde öyle oldu daha iki yaşındaydı diş agrısı cekiyodu çünkü iltihap oluyordu. Çok sekerli şey yemez evde ama tabi babaanne ananane evine gidince yiyodu zamanla ön dişleri küçülmeye başladı agrı olunca götürdük hastaneye ameliyat oldu anestezi aldı ön dişleri ve arkada iki dişine kanal tedavi yapılıp kaplama yapıldı arka dişleri saglam ama ön dişler takma oldugu için düştü her düşmesinde takıcaz dediler agrılı acılı bişy degil ama kızım korktugu için taktıramadık suan dişleri yok ama agrısıda yok biraz aklı basınca taktırcaz. Çok zor gecmişti benim için o dönem
endoplazmikretikulumiste Efecim bu arada diş erimesi dediğiniz şey çürümesi ise diş fırçalama ve ağız hijyenine dikkat etmeniz gerekiyor ben flor jel uygulaması yaptırıyorum 4 yaşında hiç çürüğü yok daha küçüklere flor cila yapıyorlar çürümeyi engelliyor
Melekkk06 Karanirem sonrasında nasıl bı tedavi uyguladılar acaba şuan bnm kızımın da dişleri bu şekilde ve apse yapmaya basladi