ase95 Ah ah analık o kadar zor ki. Benim oğlum 3 yaşına girecek nerdeyse. Hala uykulari oturmadı inanır mısınız? Dis süreçleri, gaz muhabbetleri hepsi bitti mesela ama yine de çocuğuma uykuyu sevdiremedim. Yeterli aktiviteler de yaptırırım. Yeteri kadar enerjisini attirdigimi, yordugumu da düşünüyorum ama uyumayan bebek uyumuyor. Ben sizin doneminizdeyken gece de 15 kez kalkardim. 10 dakika da bir, yarım saatte bir, saat başı uyanirdi. 1 yaşına kadar sürdü bu süreç. Sonra ben tükendim. Hem memeden kestim hem gece beslenmesini kestim. Asla kabul etmedi tabi ki. Meme aradi, gece beslenmek istedi ama ben de kararlı bir anneyim. Pes etmedim. 1 hafta çektirdi bana. Kucağıma alıp bir hafta boyunca bütün gece oda oda gezdik. Sabaha kadar uyumadi. Meme niyetine hep su verdim. Bir haftanin sonunda beklentisi kalmadi. Güvenecek bir şeyi olmadığını idrak etti ve uyanmadı geceleri bir daha. Uyansa bile 1 ya da 2 kez. O zamanda su verip yatiriyordum. Simdilerde hasta olmadığı, gece terörü yaşamadığı ya da bir yeri agrimadigi sürece uyanmiyor. Tabi kabus girunce uyanmalarimiz var sürekli bu aralar. Fakat gece beslenmesi ve memeden aynı anda kesmek beni kraliçe yaptı resmen. Ne yapayım?inanılmaz tüketti bu süreç beni. Uyku duzenim yok. Gün boyu çocuğu eglendir, oyala, aktivite yap, yemegini yap, yedir içir, uyut, evi temizle, çamaşır, alışveriş derken tempom çok fazlaydı ve yalnız bir anneyim ben. Sinirlerim harap oldu resmen. Ağlamaklı, sinirli, kavgacil bir kadına donustum. Aramin iyi olduğu bir kişi bile kalmamıştı. İnsan uykusuz gerçekten dayanamıyor. O kadar zor oluyor ki her şey. Halüsinasyonlar başlamıştı bende. Gözü açık rüyalar görüyordum. Bir de çocuk uyanınca ayakta sallamalar, kucakta memede uyuması, memeden ayrılınca uyanmasi… O kadar zorladı mi beni. Resmen ben ben değildim. Eşim sağolsun destekledi. Daha doğrusu mecbur kaldı. Birbirimizden başka desteğimiz yok bizim malesef. O açıdan oğlanla alakalı benim tukendigim yerde babası devreye girmiyor. Ortak ve eşit şekilde yapıyoruz. Evi temizleme dahil. İşimiz zor valla ne diyim. Allah hepimize yardım etsin. Buyudukce kolaylaşıyor bir şeyler ama başka zorluklar baş gösteriyor. Bitmiyor yani. Oy oy🥺