Aslangzm TV, tablet, telefon otizme sebep değil fakat otizmi tetikliyor. Dikkat dağınıklığı, geç konuşma, dalıp gitme gibi etkilere sebep oluyor. Ben oğluma 1 yaşına kadar hiç izletmedim biz de izlemedik, şu an 19 aylık olcak yanında açsak bile ilgisini çekmiyo. Akrabalarımızda 2 tane otizm teşhisi konulan çocuk var ikisi için de doktor kesinlikle yasak koydu tv ve telefona birisi gerçekten çok dikkat ediyor eve gelen misafirlerden bile telefonlarını saklamasını rica ediyolar çünkü çocuk almaya çalışıyodu ama hiç bir şekilde vermediler, açmadılar çocuk şu an konuşuyo yaşıtlarından pek farkı yok normal okula gidebiliyor. Diğeri ise hiç hiç uygulamadı doktorun dediklerini bi yere gittiklerinde sırf rahat oturmak için eline telefonu verdi durdu çocuk sürekli aynı şarkıyı çalıyo falan şarjı biterse etrafa saldırıyo konuşma falan da yok Allah yardım etsin. Ben de tv ve telefonun zararı olduğunu düşünenlerdenim. Bizimle de çok dalga geçtiler oğlumuza tv izletmiyoruz diye biz izledik otizmli mi olduk falan dediler ama zararlı olduğunu bilinen bişey için ısrarcı olmaya gerek yok diye düşünüyorum 😊