01012024 15 aylık kızım. 3 ay önce en az 10 kelimesi vardı. Baba, anneanne,dede,burda,gitti,gel,köpek,arkadaşımın ismi ve benim ismimi,kedi,mama, nennen bunların hepsini söylüyordu şimdi herşeye baba diyor bir de mama diyor. Bazen gel diyor ve burda diyor ama diğer kelimeleri söylemiyor. Bazen söylüyor ama çok nadir. Sabah kalkar kalkmaz yanımıza gelir bizimle oynar sarılır ondan sonra önce yatak odası çekmeceleri, mutfak dolapları oradan ayakkabı dolabı oradan kendi odasındaki dolabı heryeri boşaltır. Evin içinde koltuklara çıkar, yemek yerken heryere döker ve tabağı yere atar. Oyun oynuyor ama yanında benim de oturmam lazım. En sevdiği şey kitap okumak saatlerce kitap okusam bıkmaz kucağımda oturup anlamaya çalışır ve iletişim kurar. Yani bu dönemler böyle geçiyor. Herşeye itiraz ediyor, alt değişimi vs yapma dediğim ne varsa yapıyor. Geçer diye bekliyorum. Ben de birşey öğretemiyorum diye düşünüyorum ama bir süreden sonra da bütün vaktimi zaten çocuğa harcıyorum olduğu yere kadar. Belim kopsa dayanacak takatim kalmasa dahi tv açmadım öyle söyleyeyim bekliyorum geçer diye. Sakin kalmaya çalışıyorum.