_tugcee Selam canlar babam vefat edeli 7 sene oluyor. Annem tek başına bir aylıkla 2 kızkardeşimle yaşıyor ölüm aylığıyla geçimini sağlıyor yani. Bu Ramazan’da kendim eşim ve çocuklarımın fitresini anneme verebilir miyim acaba? Öz kızından anneye fitre düşer mi? Dinimizde de vardır ya yardıma ilk yakınlarımızdan başlanmalıdır diye🙏🏻Siz ne düşünüyorsunuz
MayaliHamur _tugcee annenize veremezsiniz bakmakla yükümlü olduğunuz için ama kız kardeşlerinize verebilirsiniz
Meri-Mel _tugcee Hayır canım olmuyor,bakmakla yükümlü olduğumuz ve bize bakmakla yükümlü oldukları için . Evet yakınlardan başlamak güzel kardesinize düşüyor,kardeş çocuğuna,amca hala teyze dayı bunların çocuklarına
Ebrubulut _tugcee annenize veremezsiniz hemde normaldede zaten yardımda bulunuyorsunuz dur illaki başka ihtiyacı olan birine verebilirsiniz
matmazeliingunlugu Merhaba. Sizin olduklarınız ve sizden olanlara bakmakla yükümlüsünüz. O yüzden fitre zekat geçmiyor diye biliyorum. Ayrı vermeniz gerekir.🙃 Hayırlı ramazanlar 🌸
sarmaliklahana matmazeliingunlugu Evet bende öyle biliyorum anne babaya bakmakla yükümlüyüz. Düşmüyor yani 🙄
matmazeliingunlugu sarmaliklahana sadece anne baba değil ama dede nene çocuk torun olarak geçiyor bu kısım. Onların hepsine bakmakla yükümlüyüz kardeş hâlâ teyze kuzen yeğen onlar yan kısma bakıyor. Fitrenizi ayrı verip annenize ayrı verebilirsiniz maddiyatiniz el veriyorsa.
yavrukusss Benim bildigim de ilk en yakınındaki kişilere verilir die biliyorum kimidr bakmakla hükümlü oldumuzu söylerler vede şöyle bişe var verdiniz kişi sigara içiyormu namazını kılıyormu bunlara dikkat edilmesi gerekiyor muş bilginiz olsun