Cok gecmis olsun🌸 benim teshis konuldu gen testi yapiyorlar hla b27 isimli dış laboratuvarda oluyor genelde , bir de mr goruntusu ancak mr konusu bende soyle oldu benim agrim kalcada kalca eklemlerimi tutan bir as durumu var.
Kalca mr da hic bir sey gorunmedi kist oldugu soylendi kadin doguma gittim ordan da sonuc alamayinca iyi bir romatoloji uzmanina gittim. Sakroliyak eklem mr istedi orda cikti iltihaplanmalar. Siz de bu tip daha detayli tetkiklerin olacagi iyi bir romatolog bulursaniz teshisiniz daha dogru olur ve bu yonde de tedaviniz..
Ne yazik ki bu tip hastaliklarda yasam standarti giriyor devreye teshis almama rağmen bir tedavi planim yok cunku bunu gecirecek bir sey yok egzersiz agri kesiciler vs ilerliyoruz. Doktorum iltihapli romatizmalar dinlenme halinde cok daha aktiflesir hareket halinde olmalısın egzersiz ve sporu rutin hale getirmen gerek atak donemlerinde de bir ilacim var onu aliyorum..
bebekle gercekten zor, kucaga almayi gectim cocuk onumde bir yere tirmaniyor tutmam gerekirken ben o kadar hareket edemiyorum ki o an cok uzuluyorum asla atik olamiyorum ama Rabbim can sagligi versin diyoruz🫠
Uzun oldu biraz ama ortopedi kadin dogum romatoloji branslari icinde bu teshisi alana kadar gercekten ugrastim gecmeyen bir agri varsa bir sebebi mutlaka vardir ayrintili tetkiklerle insallah problem olacak bir sey cikmaz bir sonuca ulasirsiniz🌸