Her şeyin geride kalıp bu gönderiyi Yazabileceğim günü çok bekledim. Bebeğim bugün iki ay sekiz günlük tam beş günlükken sarılığı yükselmeye başladı ve altıncı gün 17 değerdeki sarılığıyla Fototerapi almak için yoğun bakıma yattı. Normalde bir ya da iki gecede sarılık düşüp taburcu verilirken bizim idrarımızda enfeksiyon çıktığı için beş gün hastanede yattı tabii ki berbat günlerdi Zaten yeni annesin her şey stresli çocuk aç mı kaldı yoksa diye düşünürken bir de enfeksiyon çıkınca tam beş gün yatırdılar neyse taburcu olduk Eve geldik dünyadaki 11. gününde tekrar evine dönmüş oldu fakat iki gün sonra çocuk tekrar sararmaya başladı. Şimdi bana söylenen çocuk aç kalıp kaka ile bilirubini atamadığı için sarılık yükselir, fakat benim sütüm gayet iyiydi bebek de gayet iyi emiyordu, buna rağmen sarılık tekrar yükselmişti bu defa farklı bir doktora gittik sarılığı ölçtü ve 15 çıktı bana bol bol emzir bol bol emziri diyip duruyorlar. Ben emziriyorum yine de sütümden şüphe Edip biraz mama da vermeye başladım sütüm yetmiyor demek ki diye düşünüyordum. Çocuğun sarılığı 11’e düştükten sonra takip etmeyi bıraktılar, Zaten o zamana kadar çocuk 25 30 günlük filan oldu. Sürekli hastanelere gitmekten yıldığım için kendim evde bir çözüm üretmeye çalışıyordum çünkü çocuk bir gün normal bir gün sapsarı insanın canı çok sıkılıyor. Güneş ışığının iyi geldiğini fark ettim güneşli günlerde pencerenin önüne koydum gerçekten çocuğun sarılığı açılıyordu fakat akşama doğru tekrar sararmaya başlıyordu kış günü sürekli güneş de bulamıyoruz. Araştırmalarım sonucunda çocuğun anne sütü sarılığı olduğunu düşünmeye başladım, Annenin sütünde bulunan bir enzim çocuğun vücudundaki sarılık yapan madde yani Bilirubini sindirip Kaka ile atmasına engel olduğu için sarılık uzuyordu. Ne yapsam ne etsem diye düşünürken Fototerapi de kullanılan ışığın dalga boyuna en yakın ışık kaynağının güneş olduğunu ve güneşi taklit eden led lambalarında sarılığı parçalıcağını düşündüm. Bir sabah uyandım ki bebek sapsarı çünkü gece çok emmişti emdiçe sararıyor yavrum. Kalktım bir aydınlatmacı aramaya başladım. İki tane uzun beyaz led lamba aldım bebeğin beşinin başına taktım ve bekledim yarım saat 40 dakika bebeği çıplak bir şekilde bu ışığın altında tuttum tabi çıplak olduğu için odayı belirli bir isiya getirmeniz gerekiyor ve Ve gözlerine gelmemesi için gözlerini kapalı tutması önemli. Gerçekten işe yaradığını gördükten sonra bunu her gün yapmaya başladım tabii ki bir Fototerapi kadar etkili değil fakat işe yaradı. Zaten o sırada belirli kan tetkikleri verdik, Bebeğin sarılığını uzatacak hiçbir sebep bulamadık dolayısıyla anne sütü sarılığı olduğu tespit edildi. Hiçbir zararı olmayan sadece geçmesini beklemek zorunda olduğumuz bir şey. Bebek şu an iki ay sekiz günlük ve göz kenarlarında hala birazcık sarılık var teni açıldı çok şükür. İnsanın ne kadar üzüldüğünü ve kafasına taktığını biliyorum, bunu engellemek de mümkün değil aslında. Buraya bunu yazmamın sebebi; ben bunları yaşarken sürekli girip burada bunu yaşayan başka insanlar da var mı diye bakıyordum. Şimdi belki yaşayan birisi varsa o da rahatlar. Sütüne güven annesi, sen müthiş bir annesin!