arenvezeyno bölümü hatırlamıyorum. Kayseri de özel hastaneler çocuklara alerji testi yapmadığı için devlet hastanesine gittim. Gitme amacım geçen yaz mustelanın güneş kremini alıp kullandık çocukta alerji yaptı. Penis ucu sünnet yeri şişti. Bende ertesi yaz test yaptırmak istedim. Ondan önce de 2 yaşındayken bir şuruba alerjisi çıktı. Yüzü gözü baya şişmişti. Hastaneye gittiğim de çocuğun koluna yaklaşık 8 tane falan küçük iğne gibi şeyler batırıp çıkartıyor. Batırdığı yerde bir değişiklik olursa ona göre işlem yapacaklar galiba. Ama sıkıntı şurada bana hiç bir şeye alerjisi yok doktorunuza gidebilirsiniz dedi. Doktora gittim. Sonuçlara baktı bana baktı “ bir şeye alerjisi varmı ?” Diye sordu.
Ben zaten sana neye alerjisi var diye sormaya geldim. Sen bana soruyorsun. Mantığını sonradan anladım. Diyelim ki şurup, krem, veya yiyecek artık neye alerjisi varsa. Alerji yaptığı şeyi bilipte gitmen lazım. Örnek veriyorum. Krem kullandın alerji yaptı. O kremle beraber hastaneye gitmen lazım. Bunu kullandık böyle oldu ama hangi maddeye karşı duyarlı diyeceksin. O da sana bir şey söyleyecek işte. Giderken kremin kutusunu götürmen lazım. Çünkü içindekilere bakmak için istiyorlar