ElisaMom_ yaklaşık 30 post okudum. Şimdi beni linçlemek isteyen varsa hiç zahmet etmesin, sizin doğruyu size, benim doğrum bana.
Öncelikle haberlerden haberim var, ben de çok üzüldüm ancak olayın tam olarak köpek saldırısı olduğuna inanmıyorum. İlk olarak, 4 5 köpekten bahsediliyor, değil 4 5,1 tane köpek bile saldırsa o çocuğun her yerinin diş izi olması lazım. Kaldı ki bebeğin altı çıplak, diyelim ki köpek çekti çıkardk ama bacaklarında tek bir çizik yok. Tüm yaralar ve kanama boyun bölgesinde, üst kıyafeninde tek bir yırtık yok. Ayrıca vajinal kanaması var bebeğin. Köpek saldırısında koskoca adamın benden aşağısı kopmuştu, küçücük çocuk nasıl kıyafeti öıkacak kadar saldırıldı da bacaklarında tek bir çizik yok. Ben otopsi raporunu bekleyin derim. Ha ne kadar doğru açıklarlar orasını bilemem çünkü bu toplatma adımını atmak için böyle bir şeye ihtiyaçları var.
Öldürmeyin, kısırlaştırın diyorlar, e sonunda hepsi yine ölecek, soyları kuruyacak denmiş. Dengeli ve kademeli bir kısırlaştırma yapılmalı. Belli dönemlerde üremeye izin verip, üreme sonrası kısırlaştırma, yavrular büyüyünce ilk kez üremeye izin verip sonra kısırlaştırma şeklinde. Böylece hem sayıları kontrolsüz artmaz, hem de soyları kurumaz. Ayrıca kısırlaştırma hayvanları sakinleştirir, özellikle erkek olanları.
Barınağa alınsın denmiş. Maalesef ülkemizin barınak koşullarında birbirlerinin dışkılarını, hatta açlıktan birbirlerini yiyen köpekler, kürekle vurarak öldüren çalışanlar var. Ayrıca kontrolsüz üreme olduğu için şu an bu kapasitede barınağımız maalesef yok. Kaldı ki gayet uysal olup, insanlarla yaşamaya alışmış bir çok köpek var sokakta. Barınak koşullarında güçlü her zaman kazanır. Uysal olanlar saldırgan olanlar tarafından öldürülecek ve elde yine saldırgan köpek popülasyonu kalacak.
İnsan canı hepsinden üstün kıymetli denmiş. Her can kıymetli. Bunları kategorize etmek, birini diğerinden üstün görüp öldürülmelerini, haps edilmelerini istemek haksızlıktır ve bence şirktir. Tabii ki çocuklarımıza zarar gelsin istemiyoruz. Ancak devlet bir yolunu bulmak zorunda. Hayvanıyla, bitkisiyle, insanıyşa bu toprakta yaşıyoruz. Düşünebilen varlıklar olarak hepimiz vergi veriyoruz. Nasılını biz bilmek zorunda değiliz. Hepimizi yaşatarak, koruyarak bir çözüm üretmek zorundalar. Hem sokaktaki köpeği, hem çocukları aynı anda korumak zorundalar, bu yüzden orada oturuyorlar.
Yapılacak olan şey şu;
Falanca yerde bir kadın, bir çocuğu öldürecek ve tüm ülkedeki kadınlar bu yüzden toplatılıp hapse atılacak.
Mantıklı değil, adil değil. Adaletse herkes için adalet. Benim kapımda yatan, kimseye zarar vermemiş köpeğin hiç bir günahı yokken ölmesine göz yumamam. Kimse yummalmalı. Kurunun yanında yaş yanacak. Ve inanın doğanın dengesiyle oynamak en çok insanlara zarar verecek.