melek2742 Kızım 7 aylık oldu instagramda görüyorum 7 aylık bebeğine taneli olan tavuk baget haşlayıp veriyorlar makarna gibi şeyler ben korkuyorum boğazında kalacak diye bu yüzden ek gıdada baya zorlanıyorum tavsiyeniz nelerdir bu konuda
momas melek2742 belki onlar erken başlamıştır bizde haftaya 7. Aya giriyoruz ama bende veremem ama kuzu kıymaya başlıycam çorbalarına falan katıcam
Gzdzeynep melek2742 benim kızım da 7 aylık. ben de eline makarna brokoli falan bütün veriyorum. Boğazında kalmasından korkmayın ilk yardım öğrenirseniz müdahale edebilirsiniz. Ağzına büyük parça atarsa elimle çıkarıyorum. Şimdiye kadar takılma falan olmadı gayet yutuyor. 😃 büyük kızım beş buçuk yaşında ona da öyle yapmıştım.
melek2742 destinyisall ay bir tane İnstagram sayfası var kadın 7 aylıkken neler neler hazırlamış ben 1 yaşında falan sandım bebeği nasıl verdi diye baya düşündüm ben mi çok takıyorum anlamadım
destinyisall melek2742 bende şaşırıyorum ben vermeye cesaret edemiyorum öğürüyor bebeğim. Bence bebeğin hazır olup olmamasıyla alakalı olabilir
beybimmm Bende birşey sormak istiyorum belki cevap veren olur 1 haftadır ek gıdaya başladık ama bebeğim toplamda 1 kaşık bile yemiyor başlarda normal mi böyle yemesi yoksa çok mu az yiyor?
melek2742 beybimmm bazen değişiyor bir gün çok iyi yiyor bir gün çok zor.Tabi instagramda gördüğüm sayfalar bebekleri o kadar yiyorsa benimki hiç bir şey yemiyor gibi neredeyse😅
gmz10 beybimmm Bizde de durum aynıydı, hatta yemeyi geçtim yüzünü ekşitip çıkartıyor ağzını açmıyordu sonrasında. Yavaş yavaş alışmaya başladı şimdi 1 aydan fazla okuyor ek gıdaya geçeli.
pogacayanaginannesi @Minnakelifim elek2742″#p34945026 ek gıda hakkında bişey diyemicem insta anneleri için diyeceğim şu ki bence onlara bakıp da kendinizi strese sokmayın sadece iyi giden şeyleri paylaşıyorlar ki bazıları bebeği büyük olduğu halde daha küçük olarak belirtenler de var ki zaten her bebek farklıdır
gokcen_ melek2742 benimki de 7 aylık ben de vermeye çekiniyorum ya.çekilmiş kıyma yiyor ama hala makarna ,pankek,tavuk yemez.dişi de hiç yok,siz de çıktı mı
elifgibii melek2742 canım yavaş yavaş pütürlü yedirmeye başla sonra taneleri biraz daha büyüt zaten pütürlü yedikçe alışacaktır beniö bebeğimde 7buçuk aylık artık kıyma patates gibi havuç gibi şeyleri pürüzsüz vermiyorum ezmiyorum da minik minik doğruyorum sekiz aylık olunca da makarna vs gibi şeyleri vermeyi düşünüyorum bir şekilde alışması için yoksa katı gıdaları reddeder
acemi_mom1 melek2742 Evet ya bende süreklı denk geliyorum ve her defasında maşallah dıyorum 😅Bide bebek kendi kendine yemek yıyor, benim kızım 8,5 aylık ben hala taneli yemekler pek fazla veremiyorum hep bir tereddüt var içimde