lunamarduk Ben kimseyi kafir ilan etmiyorum veya eleştirmiyorum doğru olan neyse onu yazıyorum. Kuranı kerimde herşey anlatılmamıştır. Misal
Kur’an-ı Kerim’de doğrudan belirtilmeyip, hadislerle sabit olan ibadetler
Cuma Namazı: Kur’an’da cuma namazının özel olarak nasıl kılınacağına dair detaylar bulunmaz, ancak hadislerde Cuma namazının farz olduğu ve bu namazın kılınması gerektiği bildirilmiştir.
Zekat Oranı ve Dağıtımı: Kur’an’da zekatın verilmesi gerektiği belirtilse de, zekatın oranı ve kimlere verileceği gibi detaylar hadislerde yer alır.
Ramazan Orucu: Ramazan ayında oruç tutmanın farz olduğu Kur’an’da belirtilmiştir, ancak orucun başlangıcı, bitişi ve bazı detaylar hadislerde açıklanmıştır.
İbadetler ile İlgili Peygamber Efendimizin Öğrettiği Dua ve Tesbihler: Hadislerde yer alan bazı özel dualar ve zikirler, Kur’an’da geçmez. Örneğin, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sıkça okuduğu bazı dualar ve tesbihler (örneğin “Subhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber” gibi) hadislerde yer alır.
Mevlid-i Nebi (Peygamber Efendimizin Doğum Günü Kutlaması): Kur’an’da mevlid kutlaması yer almaz, ancak hadislerde Peygamberimizin doğumu ve onu anma ile ilgili tavsiyeler ve örnekler vardır.
Kısas ve Diğer Ceza Hukukuna Dair Detaylar: Kur’an’da genel çerçeve verilmiş olsa da, kısas gibi cezalarla ilgili daha spesifik açıklamalar ve uygulamalar hadislerde yer alır.
Sadaka-i cariye: Bu tür sadakaların da genellikle hadislerle ilgili yönleri ve faydaları hakkında detaylar mevcuttur.
Bu tür ibadetler ve uygulamalar, dinin özünü Kur’an-ı Kerim’den alırken, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisleriyle de hayat bulmuş, İslam pratiğini şekillendirmiştir.Bu devirde işine gelmeyen herkes bu zamanda hadislere inanılmaz diyor peki tövbe haşa Peygamber efendimize ulaşıp sorma şansımız olmadığına göre Allaha şükür aklımız var biraz araştırp sahih hadisçileri bulabiliriz değil mi