Arkadaşlar merhaba Size bir kaç sorum olacak. Oğlum 20 aylıkk. Bilişsel olarak gayet normal bir cocuk. 70 kelimesi falan var. Yavaş yavaş 2li cümlelere geçiyoruz. Bütün vücut organlarini söyler gösterir. Alkış bay bay gel gel i 9. Ayından beri yapar. 12. Ayından beri işaret parmağını aktif kullanır. Taklit eder gördüğü şeyleri. Bunlar iyi yonleriydi.
Gel gelelim göz temasımız biraz kısıtlı ve sosyal ilişkilerinde sıkıntılar yaşiyor, oyuncaklarıyla oynamaz. Mesela birinin kucagindayken o kişinin yüzüne bakmaz etrafı incelemekten. Aşırı da hareketli bir çocuk. Bu iki üç gundur sinirlendiğinde kanat çırpma başladi. Az önce de ilk defa uyurken kısa bir süre ellerini izledi değişik şekiller yaparak. Psikiyatriste getirdim yukarıda bahsettiğim 2 sikintiyi soyledi. Göz teması ve sosyal iletişimi ama otizmden bahsedemeyiz şuan dedi. Benim size sorum şu; bebeği böyle olupta hiçbir sıkıntısı olmayan var mii. Hani ismine bakmazdi ama biseyi yok, göz teması kurmazdi ama biseyi yok vs gibi. Biraz da içsel olarak kendimi rahatlatmaya çalışıyorum herhalde.
Bu arada ekran yok hastayken falan ekranla yedirdim sadece bı kaç kez. Biliyorum ekran otizm yapmaz ama soran olursa diye yaziyorumm