poyrazmom2604 çerkez tavuğu çok seviyorum ben, Arda’nın mutfağı’nın tarifi ile yapıyorum ama onun kadar fazla sarımsak koymuyorum, hafif sarımsaklı seviyorum, ona bakabilirsiniz, değişik oluyor ortada. Bezelye salatası, küçük bir kuru soğanı iyice karamelize edip az zeytinyagi ile kavuruyorum, sonra haşlanmış bezelyeleri de ekleyip soğanla soteliyorum, ayrı bir yerde yeşil soğan ile dereotunu doğruyorum, soğuyunca yeşillik ile sotelenmis bezelyeyi karıştırıp, zeytinyağı ve limon sosu ekliyorum, bu da sevilen bir salata. Patates ile havucu haşlayıp eziyorum, içine ben sadece ince kıyılmış maydanoz ekleyip, bu püreyi toplar halinde şekil veriyorum, bir gece buzdolabında bekleyince dağılmayacak gibi sertleşiyor, üstüne sarımsaklı yoğurt, ve kırmızı biberli tereyağı gezdiriyorum aşırı kolay ve lezzetli hem de güzel görüntü oluyor. Bir de yine aşırı pratik pir tarif, köz patlıcan ve kırmızı biberi ince doğrayıp ılıkken, bir kutu labne ile karıştırıyorum, üstüne haşlanmış mısır taneleri çok lezzetli oluyor ve beş dakikalık bir meze 😂