ozkar Bebeğim iki aylık göğüslerimi sağdığımda iki göğüsten toplam 40 cc anca çıkıyor takviye mama alıyoruz sütümü nasıl arttıracağımı bilmiyorum
hazale966 ozkar bol uyku, bol su, sebze ağırlıklı beslenme, dereotu güzel süt yapar. Tahin pekmez yiyebilirsin yada tahin helvası. Protein, kuruyemiş ve bestlak damla öneririm bide bebek uyudugunda sağabiliyorsanız sağın.
hasrettecas ozkar bebeğin emmesi ile pompa arasında çok fark var 40 cc pompa da çıkıyorsa bebek rahat 30 dk emme ile 100 cc alıyordur tabi Buda az emzirdikten 1 saat sonra pompalayın ardındaki saatte tekrar emzirin yani saat başı pompa emme diye gidin artacaktır daha sık pompalayanlarda var 20 dk gibi sık sık meme ye ne kadar süt ihtiyacı var algısı oluşturulursa o kadar çok süt üretimi olur diye biliyorum
ozkar hazale966 kuru dut ve incir kaynatıp içiyorum hurma yiyorum . Bide çemen otu çayı duydum bunları deneyeceğim . Az önce sağım yaptım sadece damlama olarak geldi ve çok canım sıkıldı
hazale966 ozkar siz sağdıktan sonra çıkan süte bakmayın bebeğin çektiği ile sağımda çıkan süt aynı değil ve emdikçe bebek süt çoğalır. Memeyide sık sık teklif edin. Çemen otunu duymadım ama ben rezene içiyordum
ozkar hasrettecas bu gerçekten biraz içimi rahatlattı ama bebeğim doymuyor belkide direk mama ile başlamak zorunda kaldığımız içindir
annelendik ozkar kullanmadım ama o marka iyi oluyor. tabi sağımla bebek emmesi aynı değil. power pumping denediniz mi? ben faydasını görmüştüm
annelendik ozkar çiftli pompa ile olanı biliyorum. 20dk sağ 10dk mola 10dk sağ 10dk mola 10 dk sağ bir saat sürüyor. ben günde 1 defa 5 gün yaptım. günde en fazla 3 defa en fazla bi hafta yapın diyorlar. daha iyi bilgi için sen de araştırabilirsin. tek pompa ile de oluyor ama ben onun sürelerini bilmiyorum. nette vardır mutlaka
annelendik annelendik bi de moralinizi yüksek tutun. ben emzirirken “sütüm şelale oğlum yüzer içinde ” diye kendi kendime tekrar ediyordum. süt olumsuz ifadelerde siz kendinizi kötü hissettiğinizde küsüyor bence
annelendik annelendik bi de sağlık ocağında bi kilosunu baktırın sonra mamayı biraz biraz kesin sonra tekrar kilosunu baktırın kilo alımı iyiyse belki sütünüz yetiyordur. ben de ilk ay süt mama yapmıştım. sonra mamayı az az vermeye başladım. baktık kilo alıyor mamayı kestik
benikicocukluanne annelendik bizde 11 günlüğüz süt + mama yapıyoruz.çişindende anlaşılıyor değil mi iyi kötü doyduğu ? Kilo yakibide oluyoruz zaten.ben sanki sütüm hiç artmayacak ve hep süt mama gidecekmişiz geliyor 😭
ozkar annelendik bunu bi takip edeyim teşekkür ederim çok iyi geldi söylemleriniz . Evet dediğiniz gibi olumlama çok önemli
annelendik benikicocukluanne ben de çok zorlanmıştım. sonra annem bi süre bizde kaldı. dinlenme fırsatı buldum. uyku çok iyi geliyor süte. bezlerini de takip edin 5-6 çişli bez iyidir. süt varsa devamı gelir ben öyle inanıyorum. siz de inanın bol bol meme alsın. ten tene temas sık emzirmek de sütü artırıyor. hatta tek göğsümde süt çok diğeri az ama çocuk büyüyor.
benikicocukluanne annelendik dinleniyorum gündüz pek uyuyamıyorum ama gece uykusu fena değil…sürekli göğsümde ama uyuduğu için aktif emmiyor doğru düzgün.belkide emmediği için sütüm az 😔 söylemen şeyleri deniyorum yinede çok uyanmıyor anlamıyorum