Hayırlı geceler
Çok geç gördüm yazınızı uygulamaya sık girmiyorum. Kızımın 5 günlükken sol gözü irinlendi. Bu normal bir durummuş normal doğumlarda olabiliyormuş. Tabi ben gözü irinlenince hemen Dr götürdüm. Ilık suyla silmemi söyledi ve 3 gün kullanacağım bir antibiyotik yazdı. Tedaviyi uyguladım. İrinlenme ertesi gün geçti ancak gözü diğer gözüne göre kısıktı. Dr kontrollerinde hep sordum. Çok küçük daha taze bebek şimdi bir şey anlayamayız dedi doktor. 1 aylık olsun göze yönlendirdireyim dedi. 1 aylık olunca göze gittik orada Dr pitoz teşhisi koydu 1 cm düşüklüğü var dedi ancak 4 ayda tekrar kontrol edeceğiz dedi. 4 ayda tekrar normal çocuk Dr muza gittik. 6. Ayda kontrol edelim dedi tam dik oturabildiğinde dedi. 6. Ayda tekrar göz Dr gittik bütün muayeneleri yapıldı. Göz filmi çekildi. Çok şükür temiz çıktı. Çok belirgin bir pitozu yok dedi. Bizim sürecimiz böyleydi. İki gün sonra 9 aylık olacak kızım.
Rutin kontrollerini aksatmayın ve muhakkak göz Dr gidin. Zaten 3. Ayda çocuk Doktorunuz göz muayenesine yönlendiriyor bildiğim kadarıyla. İnşaallah sizin yavrunuzun hiç bir şeyi yoktur. Varsa bile üzülmeyin erken teşhis ile önlemler alınıp tedavi olabilen bir şeymiş (ameliyat).
Mutlu sağlıklı bir ömür dilerim size💐