Huzmee 35 haftalık doğum yaptım 16 gün oldu çok şükür kızım küveze girmedi dün geceden beri zor nefes alıyor burnu tıkanmış otri bebe kullan dediler ama sıvıyı kullanmaya çekiniyorum daha çok ufak ya genizine kaçarsa diye . Başka ne yapabilirim
hunilimomm Huzmee serum fizyolojik ile temizle canım ben şırınga ile pit pit sıkıyorum burnuna akıyor gidiyor çok küçük aspiratör ile çekme ama onunla biraz burnuna sık sırtına bi kaç kez elimi kubbe şeklinde yap vur akar gider
SevgiLina_ Huzmee canim hic korkma benim kizim su an hasta hemsire gosterdi siringaya cekiyosun 5 ml 2.5 birine 2.5 digerine biraz basincli sikcaksin yan yatir soldan skinca sagdan cikacak ben yanlis yapiyomusum az az skiyordm ama bi kac gundr oyle basincli ve cok skiyorm yutmasi gerekiyomus zaten bi kismini sonra ters cevirip elini kubbe gibi yap vurr hepsi cikiyor
Zk95 Burnunu mutlaka açık tutun bebeklerde burun tıkanıklığı çok zor ilerlemesin. Sıvı dediğiniz izotonik tuzlu suysa Bi zararı olmaz biraz dik tutarak azar azar sıkarsanz genzine de kaçmaz sonra güzelce çekin. 1 haftadır burun tıknıklığyla uğraşıyoruz
_thealparslan_ Bende korkuyordum ama bi kere yaptıktan sonra gerisi geliyor genize kaçmıyor sıktıktan sonra ters çevir sırtına hafif hafif vur kendi çıkramazsa aspiratörle çek açılır
asli2401 _thealparslan_ ya bende burun tıkanıklığından çekiyorum serum fizyolojik aldım küçük tüpler halınde ama hepsini sıkamıyorum korkuyprum bi kaç damla damlatıp otri bebe ile çekiyorum
Huzmee asli2401 nefessiz kalır diye korkuyorsun dimi , bende eşimi eczaneye gönderdim ama bakalım yapabilecekmiyim 🙁
asli2401 Huzmee aynen öyle hem nefessiz kalır hemde internetten çok araştırdım hızını ayarlayamazsan orta kulağa zarar verir diye okuyunca iyice korktum yapamıyorum otri bebe ile çekiyorum