Kızım Nisan ayında 3 yaşına girecek 2 yaşa kadar memede uyuyordu 25 aylıkken memeyi kesince kendi isteği ile sallanarak uyudu ilk zamanlar kolaydı sonra çok zorladı sabahlara kadar ayağımda sallıyordum . Hep uykuyu zorla yaptirdim hiç kendi istediğiyle uyumaz uyku saatlerini takip eder zorla uyuturdim . doğduğunda bile uykuyu sevmedi gündüz 10 dk uyur uyandırdı. 2 yaştsn sonra zorla uyutur ysrim saat uyur sonra kalan süre ayağımfs sallanarak devam ederdi. 2 hafta önce 2 gece ayskta sallamadan uyuttum 3 gün odasıni ayırdım odasında desteksiz uyuttum ama öğlen bir türlü uyumatim asla uyumak istemiyor . Sallamiyorum ama 5 6 kitap okuyoruz gölge oyunu oynuyoruz masal anlatıyorum birde ninni söylüyorum öyle uyuyor uyuması 1 saati buluyor kolay dalamiyor uykuya uyku saatinde uyutmaya çalışsam uyku saati i geçirsemde aynı gecede 3 4 kalkıyor eskisi sallama yok amayanima yat diyo . 4 gündür geceleri çığlık çığlığa ağlıyor susmuyor asla . Öğlenleri uyumadikcs çok yoruluyor sonra akşam yorgun yapıyor gece çok ağlıyor. Sabaha kadar kesintisiz uyuması için ve öğlen uyuması nasıl ikna edicem asla ikna olmuyor artik delirmek usereyim sürekli ağlayan bir bebek sürekli uyutmaya uğraşıyorum. Uyumadigi zaman çok yorgun hırçın oluyo ama uyumuyorda