lagerthaa Kızlar bebeğim alerjik bir bebek doktorumuz kesinlikle ek gıdaya başlamamız lazım alıştırmamız için dedi. Bugün yarım çay kaşığı yeşil kabak verdim ama bi içime sinmiyor nedense bu şekilde erken başlayan var mı ?
Seydaaa5 lagerthaa erken degil bence bende ilk kızımda o zaman basladım oglumdada öylr baslamayı düşünüyorum ki birde senin doktor tavaiywsi üzerine baslamıssın birde ek gıdaya ne zaman erken baslarsan o kadae iyi olue cigneme yutma refleksleri acısından
BenDiyeBiri_ lagerthaa 4 ay 21 günlük hafiften tadimlara başladım ben bizim doktor 4 ayda baslayabilirsin demişti ama kızım rsv virüsüne yakalanmışti o zaman 5 ayı bekle dedi ama ben hafif tadım yaptırıyorum doktor sorun gormemisse neden uzuluyosunuz
nrmnnn lagerthaa doktorlara sorsan verdirmiyo kolay kolay 6 ay olana kadar ama bende veriyorum 4 ay 16 günlük bugün çorba yaptım mesela soğan havuç brokoli karışık mama kaşığıyla bikaç kaşık yedi bikaç gün önce yoğurt vermiştim öyle yani yemek sularından falan azıcık tattırıyorum alsın tadını vitaminini benim düşüncem olmaz bişey korkma ablamda verdi hep emiyo olmasına rağmen benimki emmiyo
BenDiyeBiri_ lagerthaa ilk baş yoğurt ile başladım alerji durumu varmı diye çok şükür olmaddun patates denedim bugün havuç ve elma denedim yavaş yavaş deneyerek ilerliyoruz
Seydaaa5 lagerthaa üc gün kuralı yapmadım ben önüme ne gelirse verdim tuzsuz salcasız playına da girmedim
yasmn16 Benim çocuğum da süt alerjisi bende başlatmak istedim ama doktorum izin vermedi 4 buçuk aylık neye göre karar veriyorlar acaba
asli08 Bebeğiniz oturabiliyormu bebegin ek gıdaya hazır olduğunu anlamak mama sandalyesinde oturjyor olması demek başını dik bi şekilde tutabiliyor olması lazım yoksa kabiz olur hazır değilse eğer ben 5 ay 25 gunlukken başladım 3 gün kuralı yapiyorum
elvik 4 aylık kontrolünde doktor, bize de başlayabilirsin dedi alerjik bi bebek 3 gün kuralı ile gidiyoruz bal kabağı yoğurt elma havuç ile başladık