yohh_yavv macmac bebeğim bugün tam 16 aylık oldu Anne,baba,mama,meme,dede,nene,gel,git,gitti,gidiyo,ecik,hayır,cik cik,dodo’duman kedimiz’. Gibi gibi kelimeler kullanıyor
ipeksiiimom macmac 17 aylık kızım 20 küsür kelimesi var ama aktif olarak anne baba mama elma diyor diğerlerini ben söyle diyince diyor
ffulya macmac Kelimeleri var ama o kelimeler tamamen kendi uydurması o yuzden sadece ben anlıyorum mesela dododo diyosa portakal isiyordur, dididi istiyorsa sticker kitabıdır😄 neden böyle anlamadım
macmac yohh_yavv maşallah çok iyi . Bnmkide ne desem tekrarlıyor herşeyi ama anne gel demiyor elimden çekiyor
macmac ipeksiiimom aynen bnmkide tekrar ediyor ama anne baba abiyi tek kendi söylüyor birşey bitince bipti diyor gelince geldi diyor ama bni bir yere götürünce gel demiyor elimden çekiştiriyor normal mı
ipeksiiimom macmac kızım da mesela gel demiyor ama beni yatıyor görünce kalk diyor yere bi şey atınca attı diyor beni çağıracağı zaman anne diyor eliyle gel gel işareti yapıyor bence normal. Ben de gelmemi mi istiyorsun diyorum anne gel de diyorum o zaman diyor
Pourik Tam 18 aylık ve çok geriliyorum bu konuda Kitaplarla çok haşır neşir bir çocuk bütün hayvanları renkler organlrı gösteriyor adını söylüyorum ama o kadar tekrar yok, sadece horozun ve maymunu gösterip sesini çıkarıyor sesini çıkarıyor kedi diyor anne diyor baba diyor mama diyor dede bazen miyav, Al ver diyor Bana az geliyor ya bilmiyorum
Xname Pourik Benimkide bu şekilde Herşeyi tanıyor söylüyorum gösteriyor bütün komutlarımı anlıyor ama kelime sayısı çok az Baba Gel Al Gol Bu Çik Cız Ağlarken sadece anne der başka zaman demez bana göre az ama her çocuk aynı değil biriktirdiğini düşünüyorum Kumandayı ver bana diyorum veriyor diğerini getir diyorum gidip diğerr kumandayı veriyor Al bunları masanın üzerine koy diyorum gidip koyuyor Ne desem anlıyor biliyor ama söyleme yok 😂
Pourik Xname aynen hareketleri doğru dediklerimi yapıyor sofra kurmaya bile yardım etmeye başladı 🥹🥹 ama kelime..