eflin0606 Bebeğim 9 aylık olacak 1 hafta sonra d vitamini kullanmadım ilk 2 ay kullandım sadece Çocuğuma bir zararı olur mu bana saçma geliyor linçleyeceksiniz ama küçücük bebeklere doğar doğmaz vitamin değişik geliyor eskiden yoktu öyle şeyler Bir doktora goturdum Mama yiyor içinde yeterince var dedi kanı da gayet iyiydi D vitamini bir eksliklik yapar mı bingildagi da gayet erken kapandı onunla ilgisi olduğunu da zannetmiyorum Siz napiyorsunuz veriyor musunuz d vitamini ?
aylaa26 eflin0606 benim bir arkadaşım çocuklarının hiç birimde vitamin takviyesi yapmadı hepsininde gelişimi iyi ve çok sağlıklılar yaşlarıda büyük bu arada . Bende ilk 2 aylık dönemde kullandım süreklide dışarıya çıkıyoruz güneş vs görüyor suanda gelişimide iyi ama herkesin kendi çocuhu ve kendi bileceği birşey linçlenecek birşey yok değerleri iyiyse eğer ama genede doktorunuza danısın
ozgecim eflin0606 eskiden böyle bir şey olmadığı için raşitizm li çocuk sayısı çok fazlaydı mesela. İnternetten araştırabilirsiniz. Sizin çocuğunuzda bu ya da başka problem olacak diye bir şey yok fakat dayanaksız bir şekilde o riski almaya değer mi. Ki yaşadığımız coğrafyada yetişkinlerin bile yaklaşık %90ında d vitamini eksik. Ben 33 yaşında düzenli olarak kullanıyorum. Bir de o bebeği düşünün
ZeydsMom eflin0606 eskiden de vardi ama eksikligi olunca insanlar ulasamiyordu d vitaminineç simdiki gibi kolay degildi. Ben kucukken mesela d vitamini eksikligim varmis. Dedem bilmiyorum nerden bulmus getirmis ama bi defa icmisim baskada yok. Her zaman eksikligi olmus ama hic bilmemisler o zaman bilincinde degildi kimse. Surekli kabizlik falan cekiyormusum bu da d eksikligi belirtisiymis ama hic bilmemisler. Ve 29 yasim var simdiye kadar d vitamini takviyesi kullaniyorum. Hamileliklerimde 8 sise d iciyordum mecbur . Cunku 3-5 di degerlerim alt sinirda bile degildim. Simdi dogum yapacagim yine ictiklerim hepsi bebege gitti dogumdan sonra baktirsam yine sinirlarda olacak. Doktor bunun kucukken ihmal edilmemden kaynaklandigini soyluyor. Yani bi turlu yerini tutamiyor illa ilacla.
askbebegimmbenim eflin0606 malesef bende hiç kullanmadım ama şundan dolayı. D vitamini sağlık ocağının verdiğini almıştım bilmeden. Gaz sancı ıkınma yaptı hemen özel deki doktorumuza söyledim başka d vitamini verdi sonra onu kullandım yine ıkınma sancı huysuzluk vardı. 2 gün ara veriyordum çocuk hiç huysuz değil sakin oluyordu denemek için kullanıyordum mahvoluyordu. Sonra yine degistik derken nerdeyse 3 4 kez d vitamini değiştirdik olmadı yaramadı benim oğluma. Bıraktık. Yani 1 ay anca kullandık diyebilirim. 4. ayda kan damlası verdiler bestiron yine çocuğum huysuz kaka yapamıyor ikiniyor. Değiştirdik başkasına geçtik yine aynı en sonunda dedik bizim çocuğa yaramıyor onu da bıraktık. Ama bu kanaate varmak icin 2 gun ara veriyordum yine başlıyordum yok yani. En sonunda bıraktım. Suan 15 bucuk aylık. Kan tahlilleri verdik. Demir depoları iyiymiş kan değeri az düşüklük çıktı sadece. Bıngıldagi da 18.aya kadar kapanması gerekiyormuş. 15 aylıkken muayaneye götürdüğümde kapanmış dedi doktor. Yani çok şükür. Eğer böyle sıkıntılar yaşamamiş olsam kullanirdim.
bitboylum Eskiden her şey organikti,çünkü şimdi sadece ilaçlı, bıngıldak için gerekli olduğunu okumuştum bir yerde
beyza000 Tabii ki kullanılmalı. Şu an günümüzde d vitamini yeterli düzeyde yetişkin bile yoktur. Güneş eski güneş değil çünkü. Hava kirliliği gibi sebeplerden yeterince faydalanamıyoruz güneş ışınlarından. Bebeğinizin sağlıklı kemik gelişimi ve büyümesi için çok önemli. Yine karar sizin
bitboylum Bebekler yeterli miktarda D vitamini almazsa, kemiklerin yumuşamasına ve zayıflamasına neden olan raşitizm hastalığına yakalanbilirlemiş