betiii Kızlar aranızda bebeği çok küçükken epilepsi tanısı koyulan var mı? Varsa nasıl fark ettiniz belirtileri nelerdi
Shaggy_ betiii Çok şükür yok ama nöbet belirtilerinde gözlerin yukarıya doğru kayması, pedal çevirme hareketi, emer gibi ağız şapırdatma olur. Hepsi aynı anda olmayabilir. Ama bunlar olurken bebek genelde kasılı olur. Ama her bebekte aynı olmuyor. Çok dikkatli izlenmesi lazım. Epilepsi tanısı için aynı mı emin değilim ben size genel nöbet belirtilerinden kendi gördüğüm hastalardan bahsederek örnek vermek istedim
cnrm16 Bunu kimse bilemez çünkü çok çeşidi var eğer şüphelendiğiniz şey var ise video alın nörolojiye gösterin nöbet olsa dahi video istiyorlar içiniz rahat olur hem
mommybear betiii sol kolunda seğirme vardı 10 sn kadar ben de çok önemsemedim ertesi gün sabah seğirme daha şiddetliydi o an videos çekip çocuk doktorumuza gönderdim kendisi beni çocuk nörolojisine yönlendirdi
betiii mommybear çok geçmiş olsun bizim doktorumuz şey demişti çok küçük yaşta yakalanan bebekler hemen iyileşir diye egg çekildiniz mi peki
ikioglus Oğlumun tanısı yok ama epilepsi olma olasılığı var, nöroloji doktoru kasılma, göz kayması, ağlarken nefessiz kalma, titreme, bayılır gibi irkilme olabilir demişti.
mommybear betiii eeg ve Mr çekildi. Mr görüntüsünde beynin sağ tarafında motor kasların olduğu bölgede bir kısım doğuştan anormal oluşmuş yani bizimkisi ilaçla komple iyileşmeyecek