smnbr iki dil konusunda doktor ekstra bir şey söylemedi bizde daha çok mevcut duruma odaklı gidip açıkçası konuşurken üstünde durmamıştık ama sonrasında farkettik ki dinlediğimiz şarkılar, okuduğumuz kitaplar , oyuncaklarından çıkan sesler hepsi İngilizce & Türkçe karışık yarı yarıya diyebilirim. İleride zorlanmasın diye hep iki dil büyütmeyi istemiştim. Benim hayatımda da aktif yanında bazen başkalarıyla da İngilizce konuşuyorum telefonda. Onunla da İngilizce konuşuyordum arada. Örneğin: ikisinide öğrettik ama ceeee yap diyince hiç bir şey yapmıyor pekabooo diyince eliyle yüzünü kapatıyor. Tam ilgisi var mı açıkçası bilmiyoruz. Çünkü bu şekilde büyüyen bir çok çocuk var. Tabi çocuğun mizacı, genetik faktörler de etkilidir. Son bir iki haftadır her şeyi Türkçe yapıyoruz. Bir de doktor bir milyon kelime kitabını önerdi şimdi oradaki gibi ilerliyoruz. Günümüzün genel sorunu dedi doktor çocuklar yalnız büyüyor doğru bizde de haftada bir ancak kuzenlerini ananeyi görür. Geri kalan günler genelde anne baba olarak sadece biz varız hayatında. Oyun grubuna zaten başlamıştık bakalım verim alacak mıyız.