derinmoms23 İyi geceler anneler size bir sorum olucak bez bırakma yaşı kaç olmalı kızım şuan 20 aylık daha erken ama alıştrma yapmalımıyım bilmiyorum yardımlarınız için teşekkürler
canseltkn derinmoms23 ben 26 aylık falan bı basladım bezi çıkardım gündüzden ertesi gün akşama kadar yapmadı tuttu korktum bagladım bezi sonra işedi 4 ay geçti inat ettim kararlı oldum çıkardım bezi artık sıkılmıştım bez değiştirmekten ilk gün yaptı altına seslenmedım sonra sana bebek alacam mama alıcam diye dıye alıştırdım ertesi gün kendı demeye basladı anne çişim geldi diye öyle devam etti şükür 1 günde alıştırdım rahata erdım
Esra_Deva Bunun bir yaşı ve standartı yok. Sabahları kuru kalkıyorsa, bez giymek istemiyorsa, çişi kakası geldiğinde söylüyorsa eğitime başlanabilir bence. Kimsenin çocuğu bezli kalmıyor. Ama toplum baskısı ve sorular gerçekten insanı delirtiyor
Meri-Mel Esra_Deva Ay kesinlikle yani 28 aylık olmak üzere bu dediklerinizinn hiç biri yok neden vermedin vermedin bunalım geliyor cidden 🥺
Esra_Deva Meri-Mel O zaman seni biraz rahatlatayım şimdi kızım Temmuzda 4 yaşında olacak bizde de hiç biri yok 🤷🏻♀️ Bunun için bunalıma girmeyeceğim sorana da canı istediğinde bırakacak diyorum 😂
Esra_Deva Meri-Mel ben çok uzun zaman önce bıraktım burayı çünkü burası gerçekten takıntılı anne dolu. Kıyas çok yapılıyor ki bana göre yanlış. Kızım 18 aylıkken yürüdü mesela Dr ortopedik bir sorun yok yürüyecek illa ki dedi ve neredeyse emeklemeden yürüdü. Bez konusu da böyle. Her çocuğun kendi akışı var. Vakti zamanı var. Çocuğumu da dolayısıyla kendimi de saldım 🌸
Meri-Mel Esra_Deva Kesinlikle bir yazar siz hiç bezi ile dolaşan birey görüyor musunuz elbet yapacaklar sadece Zaman demişti 🥰
-Cedric- Esra_Deva merhabalar ya benm oğlumda 4 yaş 3 aylık. Halen bezli. Sabah dolu uyanıyor, kakayı ayakta yapıyor çömelmeden. Tuvalete yapmayı reddediyor .. Ama eylülde anaokuluna yazdırcam, bezi bırakmazsa okulda nasıl olacak diye düşünüyorum hep