Eminaresad Kizlar ben simdiye kadar hic avokado yemedim. Bu gun ogluma vermeyi denedim ilk kez. Ne aci bir seymis bu. Boyle mi oluyor yoksa ben mi yalnis yaptim. Bi de bunun arta kalani nasil saklanir?
Basakburcuanne Eminaresad çekirdek kısmını çıkarıp o çukura bir kaç damla limon sıkın , ben öyle yapıp streçle sardım dolaba koydum iki gün kararmadı
Semrakrhn38 Eminaresad bende oyle ilk defa yiyecegim zaman tatli bise sandim elma gibi bi isirdim isirsigimla cikardigim bir oldu 😂 ama kizimin hosuna gitti muzlu pekmezli yogurdun icine kattim
zumramomm Eminaresad @Emirannesi kabuğundan tamamen ayirmadim ben.yiyecegi kadar bolup vakumlu saklama kabına koydum 5.gun olmasına rağmen birşey olmamis.pekmez ve labne peynir koydum(süzme peynirden kendim yaptım)severek yedi kızım
Kayraaaa Eminaresad acı değil tadı normalde olgunlaşmış olandan al bi dahaki sefere geri kalanı saklamak içinde güzelce streçlemen lazım hava almyck şekilde
Ebruluhan Canım aslında acı değil ama sen olgunlaşmadan kullanmış olabilirsin onu yiyebilmek için parmağının içine batması gerekiyor ezilecek kıvama gelince yeniyor benim oğlum sevmişti.
Eminaresad Ebruluhan cam rendeden gecirip muzla karistirip verdim yedi yemesine. Simdi ben bunun geri kalanini nasil saklayim bozulmasin
Tuva Aslın da acı değildir muhtemelen olgunlaşmamış avokada almıssınızdır. Olgunlasmıs avokado ile muzu karıştırıp üstüne birazda pekmez veya hurma özü gezdirebilirsiniz severek yiyecektir.
Eminaresad Tuva evet cok sert. Yumusamasini beklemem lazimmis. Iste ne bileyim koyu yesilse tazedir diye aldim.
Gokcenin_annesi Eminaresad aldığınızda sert ise karanlık bi yere köyün 2 güne hemen yumuşuyor. Saklamak içinde zeytinyağı sürüp streçleyip dolaba koyarsanız bişey olmaz.
Emirannesi Saklama yöntemini ben bulamadım hemen kararıyo kalanı ama bebek avokado var ondan alabilirsiniz
Eminaresad zumramomm kabugunu soymadan 4e boldum cekirdegini cikardim. Cegrek yedirmegi dusunuyordum ama onun da yarisini rendeleye bildim sert oldugu icin. Geri kalanin ne yapsam? Posete koyup dolaba koydum simdilik
zumramomm Eminaresad saklama kabına koy tatlım vakumlu olursa hava almayan birşey daha iyi olur.Ama senin ki sertmis keşke yumuşak alsaydın hafif dışı kararmaya başlıyor öyle al bir dahakine kestiğin için yumusamayabilir