defnes32 Bir arkadaşın kedisini sevdim ev kedisi aşılı falan beş on dk sevdim hamileyim endişe ediyorum şuan bir mikrop kapar mıyım diye
gg3848 defnes32 ben hamileliğimin başındayken kucağımda 1 saat sokak kedisi oturdu onu sevdim sakıncası olacağını düşünmemiştim çok şükür bir sorun olmadı aynı zamanda evimde de kedim vardı hiçbir şey olmaz ev kedisinden
serapdk defnes32 mikrop kapmazsınız aşılı kediden. Benimde evim d eledim var. Ancak toksoplazma varsa kedide size bulaşırsa bebek için çok tehlikeli. Buna bağışıklığınız olup olmadığını basit bi lan testiyle öğrenebilirsiniz. Bende aşırı korkuyordum test yaptırdım. Gebelikten önceki hayatımda muhtemelen çocukken kapmışım toksoplazmayı. Bağışıklık kazanmışım. Sorun olmadı. Önemli olan gebeyken kapmamak. 🌺🌺
defnes32 adaatuna ay çok şükür birisi güzel bir şey dedi hani toksoplasma virüsü varya bebeği çok kötü etkileyen kediden geçen ondan dolayı çok endişe ettim
bic Hamilelikte riskli olan toksoplazmadır buda kedinin dışkısında bulunur. Yani ev kedisiyse, kumunu temizlemediyseniz vs hiçbir şey olmaz. Zaten toksoplazma riski iyi yıkanmamış meyve sebze de bile var
defnes32 bic kedinin evine bile gitmedim 😅 kedi kafeye geldi yanımıza arkadaşım getirdi sadece beş on dk kucağımda sevdim sahibide temiz bakıyor patilerinin yere bile değmesine müsade etmedi
gg3848 defnes32 ev kedisinde olmaz kolay kolay hazır mamayla besleniyor başka kediyle temas etmiyor ve aşıları tamsa olma ihtimali yok kedim benimle uyuyordu
defnes32 gg3848 ev kedisi aşılı hazır mama ile besleniyor nette de araştırdım böyle kedilerden çok zor bir ihtimal diyor
deepwater Toxoplazma kemirgenlerle beslenen kedilerde bulunur. Ev kedisi nerde bulcak fareyi de yicek. Hiçbir şey olmaz