belizderen zararlı olan her şeyi bırakın; bir daha çikolata, hazır mama, danino ya da artık ne ise onları vermeyin. Bebeğin çikolata yemesinin ona ne faydası var ki? Tam tersi, çokça zararı var. Her gün sebzeyi doğrudan yemiyorsa bir meyve ile karıştırarak verin. Mesela benim bebeğim kabak, brokoli, havuç, bezelye sade olarak hiç yemedi. Bir sebze + bir meyve şeklinde veriyorum ben de, doktorumuza danıştım, uygun olduğunu söyledi. Mesela sanah yumurta sarısı verirken içine çeyreğe yakın armut rendeliyorum, öyle biraz yiyor. Havuç verirken içine biraz elma rendeliyorum. Örneğin yoğurdu içine biraz muz koyarak verebilirsiniz. Sebze olarak bal kabağı, tatlı patates verebilirsiniz. Zaten şu an istediğimiz şey yutma ve içme refleksini geliştirmek, hem ağzını hem mide ve bağırsaklarını katı gıdaya hazırlamak. O yüzden yemiyor diye üzülmeyin. İnşallah zamanla düzelecek. Bir de blenderdan geçirmeyin, çatalla iyice ezip veya cam rende kullanıp pütürlü verin. İnstagram ve youtube’da tarif veren sayfalar var, onlardan destek alabilirsiniz. Bu arada bebeğin yemeğinden kalanları ben yiyorum.😊 zaten toplam 3-4 yemek kaşığı anca ediyor ona hazırladığım yemek.