sry46 şimdi şöyle ki sütü yapan şey su. Bol bol su içecez zaten. Alerji testleri yanıltıcı oluyor, alerji varken yok veya yokken var çıkabiliyor kan kaka ve deri testi hepsinde böyle. Asıl olan klinik durum. Yani sütten bu besin geçtiğinde veya bebek bunu yediğinde ne oluyor ? O yüzden deneme yanılma yoluyla bulunması en mantıklısı. Benim mantıklı bulduğum yol şüphe varsa kayıt tutun yediklerinizi ama ağzınıza attığınız tek lokmayı dahi. Kahvaltıda bunu, öğlen bunu, ara öğünde bunu yedim gibi. Ve çocuğunuzu gözlemleyin. Yedikten sonra ne oldu ? Atıyorum 2 gün üst üste portakal yediniz ve cocugunuz kızardı, 5 gün portakal yemediniz ama cocugunuz gayet iyiydi. Bu demek ki portakal bir şeyi tetikliyor. Diyeti zor. Süt ve yumurta alerjisi aynı anda çok sık görülmez. Ama bu tarz bir durum varsa da mutlaka takviye isteyin doktorunuzdan çünkü bunlar çok önemli. Kahvaltıda mesela Süt alerjisi varsa sadece mutlaka yumurta olsun, yeşillik olsun. Eser miktar herkesi etkilemez ama dediğim gibi deneme yanılma yöntemiyle bulunur. Alerjen gıdalar bellidir ama hiç umulmadık bir şey de alerji yapabilir bunu da unutmayın