Merhabalar 🌸 Doğum raporu bittikten sonra, yani 2 hafta önce çalışmaya başladım. Bebeğim şu an 3,5 aylık. 60 günlük yarım gün çalışma hakkını kullanıyorum. Anneannesi babaannesi bakıma destek oluyor. Eşim de çok destekçim. Ama yine de çok zorlandığım bir aşama, özellikle süt yönetimi zor, tecrübeli annelerden tavsiyeler almak isterim.
Bir kadın olarak çalışmamın gerekliliğine çok inanıyorum, şimdi zorlanacağız belki ama, çocuğumun gelişimini ileride pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. Doğum gibi travmatik bir olay üzerine 4 ay evde bebekle kalmak sosyal becerilerimi olumsuz etkilemeye başlamış gibi hissediyorum. İşe döndüğüm ilk hafta bunu farkettim. Belki de tam anlamıyla iyileşemeden, bebekli hayata alışamadan işe başladım, bu yüzden kötü hissettim, bilmiyorum.
Bir özel sektör çalışanı olarak devletin tanıdığı haklardan fazlasına sahip değilim. Keşke daha esnek çalışma imkanım olsaydı. Annelere toplumun yaptığı baskı ayrı devletin ve patronun baskısı ayrı. Tüm bunlarla baş edip çalışmaya başlamak gerçekten zor. Benim gibi bı zorlu süreci yaşayanlar varsa dertleşme modum açıktır 🥹