incer Bebeğim doğduğundan beri gündüz yarım saatte kesin uyanıyor.Destekli uyuduğubda da desteksiz uyuduğunda da aynı. Bu durumu yaşayanlar nasıl aştınız ?
yalavac incer benim kızım da yarım saatte, bazen 15-20 dakikada çok nadiren de olsa 1 saatte kalkıyor. Ona yetiyor diye düşünüyorum çünkü mutlu uyanıyor, yaklaşık 2 saate de tekrar uykusu geliyor. Ben de ona ayak uyduruyorum :) o mutlu ben mutlu.
mamabear_ incer ben bunu düzeltmeye çalışıyorum. Odadan çıkmıyorum çünkü yarım saatte direkt uyanıyor ve hemen pışpış yapıp geri uyutuyorum. O şekilde 1-1,5 saati tamamlamaya çalışıyorum. Hemen müdahale edip pişpişlemezsem ben gidene kadar uyanmış oluyor yoksa. En azından vücudu alışama kadar
aydint Aşılmıyo, o istediği zaman istediği kadar uyuyo hepsi bu stresten kendimizi bitirdik onlar büyüyor biz tükenmişlikle kalıyoruz
incer aydint tam tersi diye düşünüyorum çünkü istisnasız her uykuda tam 30. Dakikada uyanıyor ve geri uyuyamadığında çok huzursuz oluyor uyumak istiyor uyuyamıyor esneyip duruyor çünkü uykuyu almadan uyanmış oluyor
demiralpduman Aşamıyoruz kendi ne kadar isterse o kdar uyuyu bazen ben uzatmaya çalışıyorum uyanınca geri döndürmeye çalışıyorum internette felaket uykusu diye geçiyor ve bazı eğitmenler geri döndürmeden yana geri döndürüp 1 saate tamamlamaya çalışıyorum 1 haftadır 2 gündür 2 uykusunu uzun yapıyor instada kundak uyku eğitmeni var onun kısa uykuları uzatmak için tavsiyeler var 1.karanlık oda odayı tamamen karartıp uzun uyumasını sağlamak 2.uyku boyunca ses açmak pış pış yada ninni döngülere tekrar dönmesi için 3.erken uykuya yatırmak uykuya geçtiği saatin geç olmasından kaynaklı daha erken yatırmak 4.geç uykuya yatırmak uykuya geçtiği saatin erken olmasından kaynaklı daha geç yatırmak Şahsen bizim için son 2 madde olumsuz erkende yatırsam geçte yatırsam aynı sonucu alıyorum
aydint incer siz kendinizce bebeğinize uygun bi çözüm bulmuşsunuz, bu sorunu tamamen aşana kadar 6.ay gelecek yeni özellikleri yeni huyları olup yeniden onu tanımaya başlamak gerekecek o yüzden dedim kendinizi yormayın stres yapmayın