asilburcu Kizlar merhaba bebeğim daha yenidoğan çok küçük bizim ülkemizde hurafelikler bitmez biliyorsunuz bana diyor ki 40 gün boyunca bezini çöpe atma diyor iyi değil derler diye bebeğimin de gazı var öyle şeyler deyince benim de psikolojik acaba dedirtiyor siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ve bezleri atıyor musunuz
Ecem__ asilburcu hiii evet eskiler oyle dermis bebek bezi cope atilmazmis ben oglum dogdugundan beli balkona ayri ona cop kovasi koydum onunkileri ayri atiyorum zaten cop kovam balkonda ikisi
Gme1709 asilburcu aşkım 40 gün o çöpler nerde duracak inanma böyle şeylere. Ben bebeğim doğduğundan beri banyoya onun bezleri için ayrı bi çöp kovası yaptım ona atar ondan da çöpe atarım. Sadece normal çöpe hiç karıştırmadım hep ayrı poşetledim o kadar 🥰
etuerk asilburcu nereye atacakmışsınız acaba 40 gün evde mi duracakmış 😂 ben hep attım çok şükür bir sorun da olmadı
apt [silindi] kv den de attırmayacaktı. hatta ilk kakasını bilmem kaç gün bekletecekti. dedim geçmiş olsun karnım da yaptı ilk kakasını🥴
asilburcu Ecem__ normal çöpten ayrı koyuyorum ama 40 gün evde tutsam ne olur tutmam yani çünkü bitmiyor hurafelikleri 😅
ZeydsMom asilburcu cope atmayip ne yapacaksiniz peki? Kvdeye soyle onun evine atacaksan sorun yok o zaman. Bu cagda bu kadar ileriye giderken hersey bazi insanlar niye gelip yetisemiyor hala
yaraliceylanim asilburcu eski koca karı hurafeleri ben attım hala atıyorum Max iki gün kalıyo üçüncü güne kalınca dahi acayip kokuyor napıcaz 😅
hicbiryeristan Ee ne yapıcaz nerede muhafaza edicez ki. Hiç öyle şeylerle bulandırmayın kafanızı bence. Bi de bol bol kakalı bezler. Ben korbellin çöp kutusunu kullanıp dolunca atıyorum ilk günden beri.
amazontuba asilburcu derler de derler. Eskiden tek kullanımlık bez mi vardı. Sonradan uydurulmuş şeyler. Çöpe atmayıp napıcaktık? Saçmalık. Ben sadece akşam atmamaya dikkat ettim okadar.
asilburcu amazontuba hem diyor ki bez yoktu yıkıyorduk hem de hepsini 40 gün sonra gömdüm 😒aynen bu nakil da kaldım 😄
Acargun Böyle inanışlar insanı germekten başka bir işe yaramıyor biri kötü bir olay yaşamış bunu genellemiş aktarılarak size kadar ulaşmış , mantığınıza yatmayan şeyleri yapmayın naçizane Bebeğinizi sağlıkla büyütün 🍀
sadecoffeee asilburcu çöpe atmayıp evde biriktirseniz çöp olan yere diğer varlıklar daha çok gelir asıl bebeği ruhanen bu daha çok rahatsız eder o yüzden hem çöpe atın hemde elinizden geldiğince birikmeden dışarıya çöpe atın
aybarsmom34 asilburcu Ben hurafe falan bilmem, hiçte duymadım bunu ama Bebeğimin bezi hala ayrı bir poşete atarım. Sonuçta nimetin olduğu yerde bokta olması bana hoş gelmiyor. İçim rahat etmiyor yani.
Meri-Mel asilburcu Babanem de bir gün bekle öyle at dermiş anneme ,kimse uygulamaz bunu diye düşünüyordum babanem yaşlı öyle görmüş ondan diyordur anne diyordum da her yerde var demek ki ben attım 💜🙂kızımın ayrı çöp kovası var sadece onun bezlerinin olduğu ona attım banyo çöpü de kokmuyor bu sekilde
-Ozge- asilburcu 40 gün ne olacak onca bez saçmalık başka birsey değil. -mutfak çöpüyle karışmasın -birde kapı arkasına koymayın bez için olan çöp kovasını Bunlara dikkat edin hiç birsey olmaz
hulyaaky asilburcu banada dediler ayrı çöp kutusu aldım ama bebeğim için birde akşamları değil sabahları attım çöpe bezlerini