citlembik2905 Oglum 18. Ayına girdi. 12 13 tane net anlamlı kelimesi var. Her komutu da anlar ve uygular. Şunu sormak istiyorum kızlar. Mesela bizi kim yarattı diye soruyorum Allah demeye çalışıyor ama bu AA olarak soyluyor. Bu da soyleyebildigi kelime olarak sayılır mı?
acemianne___ citlembik2905 söylediği kelime anlattığı şeyi ifade ediyorsa evet , mesela kedi gördüğünde miyav demesi de bir kelime olarak sayılıyor , arabaya vın demesi de , örnek olarak ama Allah kelimesi suan küçük olduğu için nasıl bağdaştırır bilemedim
nadidelifora citlembik2905 sormak istediğiniz şeyi anladim. Benim kızımda 18 aylık. Bizim de net söylediği kelime sayımız 30 kadar. Ama mesela dondurmaya do, masaya ma, kuşa ku der. Bence kelime sayilmali ya gidiş yolları doğru 😂
churchil citlembik2905 eğer bilinçli ve tutarlı olarak söylüyosa sayılıyomuş yani araba gördüğünde düt demesi ve her arabaya düt demesi bir kelimeymiş
citlembik2905 acemianne___ eğer onlar da kelime sayılıyorsa o zaman daha fazla kelimesi var diyebilirim. Allah kelimesini de bir seyle bagdastirmak için değil de bir tık zorlayınca acaba söylemeye çalışır mı diye düşünmüştüm. Ama dediğiniz de doğru şuan için bunu bir şeyle bagdastiramaz.
citlembik2905 nadidelifora evet sonuçta anlatmaya çalıştığı şeyin karşılığı doğruysa kelimeden sayılmalı değil mi. O güzel dilleri henüz tam dönmüyor🥰
nadidelifora citlembik2905 ne güzel soylediniz o güzel dilleri🥰 sorduğumuz soruya öğrettigimiz şekilde cevap vermeye çalışmaları çok önemli bu dönemde. Ne diyeceğini biliyor ama dilini tam kullanmadığı için tam cevap veremiyor. Konuşmadan önce anlamak gerek. Bundan sonra yavaş yavaş çözülecek o güzel dilleri inşaallah ♥️