Ardamamma34 Sayın anneler benim bebeğim 8,6 aylık ve emziriyorum ama bazen az emiyor ek gıdadayız zaten de irmikli tarifler önerir misiniz? Avokado felan da olur kahvaltı ve ara öğünde nasıl tarifler yapabilirim!
3kedili2bebekli Ardamamma34 irmikli mamalar basite alistirir kolaya alistirir bebek yemek yemez tadimlariniz bittiyse çorbalara başlayabilirsiniz daha sağlıklı ve doyurucu
D_deniz Ardamamma34 ben organik keçi sütü ile organik bebek irmiği pişiriyorum mama gibi çok koyu olmayacak gibi. Muz ezip iki üç tane bebek bisküvisi karıştırıp üzerine ceviz kırdım. Çok sevdi. Tarhanayi çok katı olmayınca irmik ile koyulaştırıyorum o da güzel oluyor.
Ardamamma34 Ya ben mama vermiyorum oğlumun hemşiresi mama kullanmamı önermedi bende işte annelik iç güdüsü doymaz mı felan diye düşünüyordum irmik besleyici diyorlar ama bilmiyorum
Ardamamma34 3kedili2bebekli Aslında canım çorba içiyor tarhana seviyor yayla çorbası pek sevmiyor bende işte ara öğün ya da kahvaltı da vereyim diye düşündüm
3kedili2bebekli Ardamamma34 ara öğün yogurt yada meyve yeterli, kahvaltı da kahvaltidir hiç bir kültürde özellikle Türk kulturunde meyveyi tahili yumurtayı tatlıyı kat karıştır kahvaltı yap mantığı yok ama her sabah yumurta peynir sonra cesitlendirerek salatalık tuzsuz zeytin kuymak pankek diye ilerleyebilirsiniz daha sağlıklı kilo alır yoksa irmikle şişer en ufak bir diş zamani puf diye soner gider kilosu