kalkbircaykoy Bebeğim 4 aylık oruç tutmayı düşünüyorum. Geçen sene hamilelikten dolayı tutamamıştım. Benim gibi olup tutmayı düşünen var mı? Oruç emzirmeyi etkiler mi?
hazale966 kalkbircaykoy aç kaldıgın icin sütünde azalma olabilir. Ben bebeğim 11 aylık oldugu icin tutucam ek gıda+meme alıyor. Ama sizin bebek biraz kücükmüs
bakkalemzigi kalkbircaykoy benim bebeğim 3 aylık ben tutmayacağım emzirirken hem çok susanıyorum hem acıkınca mide bulantısı yaşıyorum sütüm de azalsın istemiyorum başka zaman tutma fırsatım olur inşallaj 🙏
isamerve @“kvncmommy” kalkbircaykoy bebeğim 7 buçuk aylık ve ek gıdaya başladığımız için bende tutmayı düşünüyorum. Sizşn bebeğiniz daha çok küçük bir deneyin ama eğer tutamazsanız Rabbimizden ruhsat aldığımızı ve tutmak zorunda olmadığımızı bilin 🥰
kalkbircaykoy hazale966 benimki sadece anne sütü alıyor. Normalde tutacaktım ama çevrede çok fazla sütün azalır diyen duydum. Bundan da korkuyorum açıkçası. Bir de sürekli su içesim tatlı yiyesim geliyor.
panikana Benim bebeğimde 5 aylık yeni tadımlara başladı kahvaltıdan sonra akşama kadar bişey yemeyi unutuyorum yada vaktim olmuyor sonra bi el ayak titremesi şekerim düştüyor galiba oruçta nasıl yapıcam bilmiyorum 🤷🏻♀️
kalkbircaykoy panikana bende aynıyım sürekli tatlı yiyesim geliyor çabuk susuyorum siz tutacak mısınız?
badesmommy panikana emzirmek ciddi anlamda şekeri düşürüyor bencede kahvaltıdan sonra akşam eşimle yiyorum genelde ama o süre zarfında sıtma tutuyor beni 😀😀
kalkbircaykoy hazale966 geçen sene de tutamamıştım içim hiç rahat değil borç üstüne borç olacak diye üzülüyorum 😕
Mtzzeynep kalkbircaykoy deneyerek anlayabilirsiniz bende çok korkuyordum tutmaya sonra bir kaç gün denedim baktım sütüm de hiç azalma olmadı tutmaya devam ettim eğer azalsaydı da 2 gün tutup bir gün tutmayacaktım yada 3gün tutup 2 gün tutmayacaktım sizde deneyebilirsiniz.
Ciddiyet12 kalkbircaykoy Allah orucunu kabul etsin tut orucunu iftarda bol ye bol su iç baktın sütünde azalma oluyorsa ara ara tutarsın olmuyorsa oruçlarını tut ayrıca 4 aylık bebek ufaktan ek gıdaya da başlayabilirsin bi rahatsızlığı yoksa
kalkbircaykoy Ciddiyet12 ek gıda için biraz daha bekleyeyim diyorum 6. ayda başlamak istiyorum bakalım nasip. Amin inşallah sorun olmaz da tamamlarım 🤲🏻🤲🏻
zhrablog kalkbircaykoy benimde ramazanda 5 aylık olacak oğlum. Söyle düşünüyorum ben normalde akşam 23 den sonra yatma evresinde sabaha kadar zaten birşey yiyip içmiyorum çok kötü hussetmediğim sürece. Ramazan’da da gündüz yemeyeceğim gece de telafi etmek için süt yapan yiyeceklerden bol yiyeceğim ve bol su içeceğim. Bu sene günler biraz daha kısa. İnşallah çok zorlanmadan tutabiliriz. Deneyip yapamazsam eğer mecbur kaza edeceğim. Rabbim niyetimizi biliyor