gg3848 Kızlar bebeğim 5 ay 3 günlük henüz elleriyle ayaklarını yakalamıyor ağzına götürmeye çalışmıyor normal mi ne zaman yapmaya başlıyorlar genelde çorapla veya tulumları patikli benim yüzümden mi ayaklarını keşfedemedi diye üzülüyorum
bisusbe_ gg3848 endişe edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum tutmamasının ama ben çıplak ayakla sürekli dokunurdum ayaklarına ellerini çapraz dokundururdum ya da motor gelişimine de katkısı varmış çıngıraklı çorap da deneyebilirsiniz
[silindi] gg3848 benim bebeğim de kıyafetleri varken yapmıyor ama altını değiştirirken hemen bacaklarına ayaklarına yapışıyor parmağından tutup ağzına götürmeye çalışıyor. Kıyafetini giydirince bırakıyor 5 ay 13 günlük.
gg3848 bisusbe_ ellerini çapraz ben de dokunduruyorum ama bu aralar çorapsız daha çok vakit geçirteceğim ayaklarını havaya kaldırıyor ama eliyle yakalamıyor
gg3848 [silindi] benimki hemen dönmeye başladığı için ayağıyla uğraşamıyor😂 ya ayaklarını havaya kaldırıyor ama tutmuyor sizinki uzun zamandır mı yapıyor yeni yeni mi başladı
[silindi] gg3848 bak mesela bizimki de dönmeye çalışmıyor 😂 2 haftadır falan tutuyor. Bide ben oturtuyorum arada ayağına kadar eğilip ağzına almaya çalışıyor birkac kez ayağını emdi. Ama dönme yok her bebeğin gelişimi farklı hiç takılmayın 🤍🌸
gg3848 Sermec27 bide bir şey soracağım size benim kızım 3. Ayın sonunda dönmeye başlamıştı sürekli dönüyordu şimdi eskisi gibi dönmemeye başladı sıkıldı mı acaba normal mi
Sermec27 gg3848 hiç bilmiyorum ki benim oğlum gelişim geriliği ile doğdu bir çok şeyi geride nerdeyse 6 aylikken tam dönmeye başlamıştı şu an normal devam ediyor
gg3848 [silindi] yaa bizimki döndü döndü şimdi de sıkıldı ben elinden tutunca lütfedip dönüyor bizi parmaklarında oynatıyorlar valla😂
Tugcebb gg3848 bende uzanır pozisyonda dizlerimin üzerinden karnına doğru oturtuyorum çorap varsa çıkartıp ellemesini sağlıyorum. İlgisinide çekiyor ama ona rağmen bazen yerde uzanırken ayaklarını kaldırıp bakıyor ama o kadar 😂 çok umrunda değil
gg3848 Tugcebb normal o zaman benimki de bazen elliyor bakıyor ama o kadar zamanla yapacaklar demek ki🤗
badesmommy gg3848 5 ay 20 günlük daha bugün yakalamaya başladı. Yakaladıkça kakasını öyle yapmak istiyor bu seferde sırtından taşıyoe 😒
badesmommy gg3848 valla sen gerekli desteği ver öğret sonrasını bebeğine bırak hemen öğreniyorlar zaten