asli08 Selam kızlar 5.5 ayligiz ek gıdaya başlamak istiyorum artık siz tecrubeli annelere sorum var Havuc haslarken sicak su kaynayincami haslanma aparatı koyuyoruz üstüne Yogurt mayalamak için açık sütle mayalasamolurmu Haslanan sebzeler3 bizim de kullandığımız zeytinyagi koysam olur mu yoksa bebek zeytinyağlari satiliyor omu olması gerek
3kedili2bebekli asli08 hayır soğuk suyla koyacaksınız hemen kaynar zaten buhar çıktıkça haşlanır, yoğurt açık sütten dokunabilir bakteri bulaşabilir cam şişe pastörize sutlerden mayalayin, zeytinyağınız soğuk sıkım guvenilirse kullanabilirsiniz
cokbilmismom asli08 ben azıcık suda haşlıyorum çatalla eziyorum buhar aparatı kullanmadım Yoğurdu bir tanıdığım süt getiriyor güvendiğimiz biri onunla mayalıyorum market sütleri ne yazık ki güvenilir değil benim için. Bebek zeytinyağı da ne çok saçma. Biz her sene Gemlik’te kendi yağımızı sıktırız onu kullanıyorum o biterse eğer marketten komili sızma zeytinyağı alıyorum.
tugces09 asli08 açık süt kesinlikle kullanma dedi bizim doktorumuz hayvan hasta mı nedir bilemezsiniz dedi marketten pastörize süt alıp onu mayala dedi. Zeytinyağı kendi zeytinyağımız onu kullanabilirsiniz dedi. Biz de 1 hafta oldu ek gıdaya başlayalı
asli08 cokbilmismom evet bende market sütüyle ne biliyim diğer türlü bende evde kaynatirim zaten ama bilemedim
3kedili2bebekli asli08 ilk aktivia kullandim sonra kendi yogurdumla mayaladim 10-11 aylıkken açık süte geçtim bu arada güvenilir bir yerden aldığım için aklınızda olsun
tugces09 asli08 ben prebiyotik yoğurt mayası aldım onda 3 litreye bı paket şeklinde koyuluyo bende 3 te birini kullancam akşam mayalayacagim ilk defa🙏🏻
likeli asli08 su soğukken aparatı üzerine de havucu koyun su ısınırken bir yandan haşlanır. Yoğurdu kesinlikle pastörize sütten yapın. Açık sütte mikrop bakteri olabilir. Evde kaynatarak bütün bakterileri öldüremezsiniz. Marketlerde bazı mandıraların pastörize sütleri satılıyor. Büyük markalara güvenmiyorsanız onlara bakabilirsiniz. Ben lumandıranın pastörize jersey sütünü kullanıyorum mesela. Hem taş gibi yoğurt oluyor hem de bol bol kaymak çıkıyor. Ben kendi kullandığımız zeytinyağını kullandım hep ama biz kendimiz sıktırıyoruz. Siz de güvendiğiniz soğuk sıkım bir yağ kullanıyorsanız bebeğe onu verebilirsiniz.
asli08 tugces09 yaa guzel olur bebisinde sever insalah :) ben ilk havuc vermeyi düşünüyorum sonra yoğurt vericem
tugces09 asli08 bizim doktor ilk başta patates havuç irmikle çorba yap suyundan ver dedi biz o şekilde başladık sonra brokoli çorbası sonra bal kabağı çorbası şeklinde gittik bu hafta yoğurt yapıp vercem bende inşallah sever 🙏🏻
tugces09 asli08 ben onun içine salatalık ve armut koydum dünde ilk defa elma koydum elmayı çok sevdi diğerlerini azar azar emdi