Ftet
Kahvaltı ; Tereyağ da ‘’birgün irmik birgün mısır unu birgün de beyaz unla yapabilirsiniz’’ bunları kavuruyorsunuz 1 yemek kaşığı kadar ama dolu dolu değil sonra içine birqz su koyuyorsunuz üzerini geçek kadar ve karıştırıp kaynamaya başlayınca beyaz peynir ekliyorsunuz sonra onlardan eriyince içine yumurta sarısı ekleyip karıştırıyorsunuz sonra içine avokado ezip koyabilirsiniz bazen ben her sabah cam rendeden ceviz fındık badem rendeleyip ekliyorum yani yumurtalı kuruyemişle mıhlama oluyor ve çok lezzetli
Öğlen ; muz ve avokado ezebilirsiniz , elma armut ayva vs çiğden rendeleyebilir yemiyorsa hafif haşlayıp ezip içine pekmez vs veya yoğurt koyabilirsiniz
Akşam ; Pırasa havuç patates haşlayıp çorba , brokoli kemik suyu bir küçük kıyma soğan patates havuç haşlayıp çorba , kemşk suyuna tarhana çorbası , ıspanak sopan kavurup ezebilirsiniz , kereviz patates havuç soğan haşlayıp çorba , pirinçli yoğurt yumurta un terbiyeli yayla çorbası , mevsim sebzeleri ne ise bu şekilde çorbalar püre veya adına ne derseniz bunları yapıyorum
Gece uykusu öncesi kaşık maması ; biraz su biraz irmik kaynatıyorum kıvam alınca tabağa alıp ılınınca içine tahin pekmez koyuyorum hem doyurucu hem sağlıklı hepsi 👌🏽
Afiyet olsun bebişe benim oğlum 10 aylık ben böyle şeyler yapıyorum hep umarım sizede fikir olur 🌸💖