duyguluanne bizde süreç şöyle oldu, kızım hasta oldu, ateşli bir corona geçirdi sürekli emzir annesi kilosu yerine gelsin dedi herkes, 10 dk da bir meme ağzında çocuğun, süt mü kalır annede? Neyse sürekli ıkınıyor ağlıyor ama nasıl katıla katıla kaka yapıyor rahatlıyor ama günde belki 10 kere kokulu ve mukuslu. Kg almıyor dayanamadım normalde devlete götürüyordum özele bir doktora başladık anne sütü mü dedi evet dedim sütün ne kadar dedi eskisi gibi yoğun değil dedim (3 aylıktı) gaita falan yapılmadı bu arada, mukuslu kaka laktoz int. Olabilir dedi tabi bizim dediğim gibi hastalık sonrası saatsiz emzirme olayı yapmış ne benim sütüm kalmiş ne sütümün yağı hep ön sütü almış, ön sütte laktoz fazla var, çünkü mememde bile kaka yapıyordu. Deneyelim dedi sma laktozsuz mama + NBL + relactaz başladık öyle, mamaya başlarken mama + meme şeklinde gittik. Amaç memeyi dinlendirmek sütü arttırmak meme vermeden önce relactaz veriyordum, NBL günde bir kere, sonra benim sıkıntı stres o dönem yaşadığım sorunlar sebebiyle sütüm zaten kesildi..
Mamayla devam ettik şükür topladı, bizim hocamız bize kesin tanı koymadı deneme yöntemiyle gittik sma laktozsuzla başladık kg alımı yerine geldi şükür 5. Ayda laktozsuz mamayı bıraktık normale geçtik