Dertlerderya48 Kızlar çok uzun zamandır yapıyor bazı dönem unutuyor ama son aylarda arttı artık ger gün oyuncak sokuyor eline ne geçse orasına sürtüyor nasıl geçer ne yapmalıyım
goldengate Dertlerderya48 doktorla gorustukten sonra tekrar post acarsan sevinirim bende merak ediyorum sureci,benimki daha sekiz aylik gerci
Dogacelik Dertlerderya48 benim kızım 9 aylıkken emziği bıraktı kendi kendine ve bunu yapmaya başladı. 20 aylık bez bıraktı o zaman geçti gibi oldu. Uyumadığı yemediği huzursuz dönemlerinde tekrar hortluyordu. 3 yaşta kreşe başladı bitti aklına gelmiyor. Doktorlara psikologlara danıştım hep ama hap bir çözüm yok. Sürekli ilgi alaka onda olması gerekiyor. Ekran karşısında mayışmayacak. Bir etkinlilten sıkıldı hop diğer etkinlik hoplama zıplama. Düzenli yemek düzenli uyku. Şöyle düşünün çocuğun rahatlama ihtiyacı duyduğunda ilk aklına gelen şey o oluyor. Amaç sürekli ilgisini başka yerde tutarak bizim yardımımızla başka şekillerde rahatlatmak.
Ada000 Bir çocuk doktorundan konu ile ilgili destek alabilirsiniz ama benin bildiğin gelişimin bir parçası yani normal olabilir
lAmMelodi goldengate benimki daha sekiz aylik gerci Nasıl anladınız?Bu arada yaşı yok bebeğin böyle seylerin ayı olurmu bilmiyorum.
goldengate lAmMelodi yok sen yanlis anladin bizde oyle bir durum yok ben sadece bu gelisim surecini merak ettim bizimki daha cok kucuk
iremsena_98 Dogacelik çok güzel bir şekilde açıklamışsınız 27 aylık benim kızımdada geçmedi hala çocuk gelişimi uzmanıylada görüşüyorum o da aynı şeyleri söylüyor ilgi ilgi sürekli ilgi. Ama maalesef tek başına çocuk büyüten anneler için aşırı yıpratıcı tükendiğimi hissediyorum çoğu zaman
iremsena_98 Dogacelik benim kızımda memeden ayrıldıktan sonra başladı 20 aylıkken ayırmıştım bende onun yerine uykuya geçişte rahatlamak için yaptığını farkettim onu yaparken uyuyakalıyor ama yapması artık çok sinirimi bozmaya başladı
Burcinblgl Dertlerderya48 merhaba ben çocuk gelişimi okudum şuan tam kendi bedenini keşfetme zamanlarında çok sık yapıyorsa dikkatini dağıtabilirsiniz . Kızmanızın uyarmanız azaltmak yerine daha da çoğalmasına yol açar. Siz yaptığı davranışın farkında değilmişsiniz gibi davranın dikkatini dağıtacak farklı seçenekler sunun zamanla azalır diye umuyorum yoksa da destek alabilirsiniz ama şuan kaygılanacak bir durum değil bence.🌸
kocamdakocam Burcinblgl yaa çok güzel açıklamışsınız. Bende böyle bir kaç vaka ile karşılaşmıştım. Sebebi hem keşfetmek hem de bir şeylerden yoksunluk diye biliyorum. Mesela baba sevgisi az olabilir ya da sevdiği bir eşyadan koparılmış olabilir vs.
poyrazmom2604 Kızlar bende hazır konu varken sorayım bebeğim erkek 9.5 aylık ne zaman altını açsam pipisini eliyle çekiştiriyor bildiğin uzatıyor baya elini çekiyorum yine yapıyo son bi haftadır sürekli yapmaya başladı canı acımıyo mı anlamadım gitti
kocamdakocam poyrazmom2604 acaba pipisini mi keşfediyor yoksa pipisi mi ağrıyor. Doktorunuza yine de bir danışın
serhura1994 Dertlerderya48 çocuk doktorları genelde asla kızmayın bağırmayın dikkatini başka yöne çekmeye çalışın diyor onu yaptığı an hemen dikkatini dağıtın hadi gel boyama yapalım gel parka gidelim gel mama yiyelim gibi bu şekilde unutur
Burcinblgl kocamdakocam evet o şeikilde de var ama bu dönem bizim bildiğimiz gibi zevk alınan cinsel eylemle alakalı değil . Daha çok vücudunu keşfetme süreci tabi siz ilerlememesine ve altında başka bi sonuç olmamasına dikkat edin anne olarak siz daha iyi anlarsınız çocuğunuzu 🌸
poyrazmom2604 kocamdakocam ağlar heralde canı acısa bilemedim Busex yaa yeni keşfetti bunuda anlamadım 😂