NurCelik Kizlar bebegimde alerji çıktı 6.5 aya kadar bekledik yavaş yavaş önce patates sonra havuç püresi denedik oda zorla iki gündür bunlarla çorba yapıyorum görünce ağlıyor tükürüyor elimi itiyor nerde yanlış yapıyorum ☹️
Mammakup NurCelik 6 ay 4 günlük bebem bizde ek gıdayı tükürüyoruz. Buna geçici bir dönem diyorlar. Anne sütünden sonra değişik tatlarda böle oluyormuş. Ama elinizi ittirmesi ne hoş. Bizde o hareketler yok. Alerji içinde geçmiş olsun zor baş etmesi
Modies NurCelik merhabalar biz de süt alerjiliyiz bizi 5 ayda katı gıdaya geçirdiler sizde neden o kadar beklediler merak ettim🤔
NurCelik Mammakup çok teşekkür ederim evet zorlanıyoruz baya oda bende inanın en küçük şeyde kızarıyor bende normal bebekler gibi herşeyi tatsin istiyorum aman yesinde yapmasın o hareketleri de 😔
HocaAnne Zorlama canım sakın benim bebeğimde yapıyordu. Her bebeğin hazıroluş zamanı farklı bence. Patates kabak geçtim Yogurt çorbası yla başladım bende. Tattıra Tattıra git. Hemen 3 5 kaşık yesin diye bekleme. Eline elma havuç ver.
Nelli Bir doktorun paylaşımında görmüştüm. Bebeğiniz ek gıdayı reddediyorsa kaşık kullanmayın, parmağınızla tatdırın demişti.
NurCelik Modies doktora kalsa daha bekleyecekti ben tek tek baktırsam dedim çoklu besinden şüphelendik biz bilmiyorum şimdi ne durumdasınız alıştı mi bebisiniz
Modies NurCelik biz denemelerde iyiyiz şimdi ama benim diyetimi açma oldumu perişanlardayız. Mesela ilk defa badem denedik 4. Gün kusmalar allahım allahım. Süt alerjisi teşhisinde bademden neden kaldık anlamış değilim. Deri testi de bizde hep negatif çıktı
Nelli NurCelik Bilmiyorum ki canım 😓 Biz daha ek gıdaya geçmedik. Tecrübem yok. Allah yardımcın olsun.
NurCelik Modies bizdede süt ürünlerine karşı var dedi sonra test yaptırdık süt negatif yumurta akı pozitif çıktı bakliyat kuruyemiş onlarda sıkıntı çıkmadı ama işte doğru sonuc vermiyor pek birde yatırarak mi veriyorsunuz oturtarak mi