gzmkrmn Kızlar merhaba menenjit aşısını kaç doz seklinde vurdurdunuz veya vurduracaksınız ? Ve bexero ve nimerix kaç doz şeklinde yaptıracaksınız? Veya hiç mi vurulmayacak düşüncelerinizi merak ediyorum
adasmummy gzmkrmn doktorumuz 3,5ve 12. Aylarda nimenrix 7,9 ve 13 boxero şeklinde takvim oluşturdu. Doktordan doktora değişiyor takvim tek doz diyen de var 3 doz 2 doz diyen de
keremsmom78 gzmkrmn onun aylara göre doz sayısı değişiyor. Google da tablosu var. Önemli bir özel aşı mutlak imkanınız varsa yaptırın. Bartın’da yaşıyorum menenjit salgını var. Bugün doktora sordum burada geçen bir bebek ex oldu menenjitten dedi kadın. Biz de geçen hafta yoğun bakımda 2 yetişkin hastaya baktık menenjit… benim oğlum 1 yaşına giriyor ctesi günü. 13. Ayda nimenrix ve bexsero olacak 15. Ve 28. Ayda bexsero olacak. 2 yaş üstünde başlanırsa birer doz oluyo. 3. 5. 13. Aylarda başlanırsa nimenrix ve bexsero bu aylarda birer doz yapılıyor toplam 6 doz ediyor.
cokbilmismom gzmkrmn doktorumuz bu şekilde olusturdu. Başladığınız aya gore değişiklik gösteriyor olabilir
keremsmom78 adasmummy aşıya başladığınız aya göre doz sayısı değişiyor doktorla alakalı değil. Tablosu var internette.
gzmkrmn keremsmom78 kızım 6 aylık olduğunda devlet aşıları var ebemiz konusuruz dedi sanırım 7. Ayda başlayacağız aşıya
heygorl Doktor belirliyor takvimi biz kafamıza göre yapamıyoruz ayına göre de değişiyor benim takvimim 7,10,13,20. Aydı üç beksero bir nimerix vurundu. Örnek olması açısından
serapdk gzmkrmn ben 5.7.14 aylar olarak yaptırsam 5 bex 7 bex ve nim 14 bex ve nim Aslımda 3.ayda başlasaydım. 3.5.13 te her seferinde 2 doz yaptıracaktım. Korktum nedense. Şimdiki aklım olsa 3.ayda başlardım. Çünkü bebekler ne kadar erken aşılanırsa o kadar iyi olur 🌺🌺🌺 rota aşısını da yaptırın lütfen.
gzmkrmn serapdk rota yaptırdım devlet ve özel aşılar çakıştığı için bu zamana kaldı zaten menenjit bu ay yaptıracaktım ama devlet 6. Ay asıları var oyüzden 7. Aya kalıcak