aslialk Merhaba kuzum tam 6 aylık ek gıdaya başlıycaz ama doktorun verdiği listede yoğurdu bebek mamasıyla yani formül süte mayalanması gerektiğini yazmış sizler inek sütüyle mi mayalıyorsunuz ?
allwrite aslialk ben jersey süt ile yapıyorum yoğurdumu. Bebeğime de kendimize yaptığım yoğurttan tattırdım. İkinci yedirmede popoda pişik şeklinde alerji gösterdiği için ara vermiştik. Bugün tekrar deneyeceğim inşallah. Bu arada listeniz bana da bir bebek için uygun gelmedi. Osman Gönülal doktorun ek gıda süreci hakkındaki videolarını izleyebilirsiniz.
aslialk 3kedili2bebekli hiç sormadı herhangi bir alerji durumu yok şu anlık direkt o listeyi verdi şaşırdım bende
coldplayy aslialk şekerli muhallebi var listede🙈 ben olsam doktorumu değiştirirdim. Hiç muhallebi yapmamıştım bile, ne gerek var ki zaten bu kadar karbonhidrata.
coldplayy aslialk bebeğe yağ olarakta zeytinyağı eklenmeli diye düşünüyorum, fakat yemek pişerken değil, piştikten sonra en son. Zeytinyağının faydasını görmek istiyorsak ısıl işlem görmemeli.
3kedili2bebekli aslialk yemez zaten bu kadarını yani bir deneyin ama ağzına alıp geri tukurecek falan öyle yiyormuş gibi yapacak yemeyecek tanışacak ☺️