Zonguldak güzeldir ama dışarıdan gelen insanlara garip geliyor. Merkezinde yerleşimler hep yüksekte kalıyor yokuş merdiven. Düzlüğü yok yani. ilçelerinde imkanlar kısıtlı ( Ereğli hariç ) havası pek kaliteli değil ama zaten temiz hava artık anca her şehire uzak köylerde bulunuyor. Eğitim başlı başına Türkiye’de vasat durumda zaten. Çocuklar için pek aktivite yok. AVM var merkezde zamanla ordanda sıkılırsın sadece ihtiyaç hasıl olunca gitmeye başlıyor insan. Tek güzel yanı kafanı toparlayabileceğin sakin yerleri bulunuyor manzaralarimiz güzeldir. Kiralara gelecek olursak çok yüksek. Sıkışmadan çokta yayılamadan kalabileceğin evlerin kirası 15 binden başlıyor. Sahibine göre değişir bu. Ben filyosta yaşıyorum. Kiramiz 13 bin yazın dahada artış oluyor. Almancilar ev yatırımını çok yaptığı için patladı buralar. Yapılarımiz çok sağlam değil fakat deprem bölgesi değiliz çünkü genelde zeminimiz kayaliktan ibaret. İnsanlarımız çok sıcak kanlıdır. Yardım etmeyi severler ve diyalok kurabilirsen komşu arkadaş çok kolay edinebilirsin. Zaten öyle olduktan sonra insan pek birşey aramıyor sahilde bi termos iki muhabbet bile yetiyor insana. Çocuklu olunca o bile aranıyor çünkü. 😂