ddyvzz Şimdi kızlar bebeğim 15 aylık bazen öyle şeyler yapıyor ki acaba diyorum içimi bi korku basıyor yaşına girdiğinden beri yürüyor kendi kendine oyun da kurar kelimesi de var ama mesela kendi etrafında dönüyor biz oyun oynuyoruz ben kucağıma alıp onu hızlı hızlı dönürür yere bırakırım o amaçlamı yapıyor başka bişey mi bilemiyorum mesela bugün ilk defa dümdüz yürüdü sonra geri geri yürüdü ve bunu 2 3 defa yaptı onun dışında koltuğa sürekli inip çıkıyor yani bilmiyorum pimpirik yaptığımı düşünmek istiyorum biyandan korkuyorum cocuk yapar diyorum ama işte bana bi akıl verin nolur
obiranne3 ddyvzz kız sen niye alıp döndürüyosun çocuğu😁 onu yapma daha. + isimi ile seslendiğinde bakıyor mu? göz teması nasıl? algıları açıkmı? açıksa sıkıntı yok
durulandiniz ddyvzz Yani aynılarını kızım da yapıyor 😄 çünkü çocuklar Hani biraz daha büyüsün garip garip hareketler yapıcaklar anlam veremicez Otizm çok başka bir şey göz teması olmaz , ismine bakmaz , işaret parmağını kullanmaz en önemli belirtileri
haticess0 ddyvzz konu olsun diye mi açtınız dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ama bunun neresini otizime bağladınız hangi otizim belirtisinde koltuğa inip çıkmak var ?
ddyvzz obiranne3 ya oyun yapıyoruz aslında 🤣ismine bakıyor uzun uzun göz teması kuruyor mesela ben bi odadaysam annecim gel burdayım dediğim zaman geliyor zaten çağırmama gerek kalmadan kendi geliyor
ddyvzz obiranne3 öyle mi diyosun karşıma çok fazla bu tarz şeyler çıkıyor hep acaba mı diyorum deli ettim kendimi iyice 🤣
ddyvzz durulandiniz diğer belirtileri biliyordum ama işaret parmağını hiç duymamıştım teşekkür ederim dediğim gibi bu tarz şeyler cok fazla karşıma cıktığı için pimpirik yaptım galiba sağ olunn 🙏🏻😄
bikahveicelimmi ddyvzz donme isini siz oyun oynarken yaptiginiz icin kendi basina yapabilecek mi onu deniyor olabilir. Bi de geri geri gitme olayini bi yerde okumustum geri geri gidebildigini bile kesfediyormus bu cucukler benim oglum da yapardi o zamanlarda 3-4 adim geri giderdi sonra birakti onu yapmayi. En ufak bir seyi ona yoruyoruz ister istemez ama biseyi surekli yapmasi ile arada yapip birakmasi ayni degil gelisim surecinde kesfettikce biraz ustunde durup birakiyorlar
nadidelifora ddyvzz her bebek döner bunu yaparken eğlenmesi bile sağlıklı olduğunun bir göstergesidir. Geri geri yürümesi bir kaba motor becerisidir ve yürümesi gerekir. Sonuçta bizler sağlıklı insanlarız ama geri geri yürüyoruz değil mi. Yani sağlıklı insanlar da geri yürür yürüyebilmelidir.otizimden şüphe etmek için tek bir koşul var bence. Yaptığı hareket bir amaca hizmet ediyor mu. Yani mesela ellerini sevinice de sallar bebekler. Ama otizm de bir amacı yoktur tekrar edici anlamsız denecek hareketler vardır. Kuzenimin çocuğu otizm ama mesela dünyada hiç kimse yokmuş gibi hareket eder etrafında döner ama bu onun eğlenmek için yaptigi bir hareket değil. Her bu tarz posta yazıyorum sosyal medyadan uzak kalın akıl sağlığınızı koruyun 🌸
ddyvzz nadidelifora teşekkür ediyorum haklısınız dün ilk defa geri geri gidince cok endişelendim bunu devamlı yapmaya başladı hatta kızdım bende oğlum güzel yürü diye aklımda farklı seneryolar vardı hiç bu şekilde düşünmemiştim 🙏🏻
hepyerdeyizz Muhtemelen videolara denk geldin bende aynı pimpirige kapıldım bı ara Videolar yüzünden ama gayet gelişimi yerinde bı çocuk şükür sende video vs izleme boşver . Doktorlar her gördüğüne otizim der olmuş sağlam çocuğa bile
ddyvzz hepyerdeyizz evet hem videolar hem burayada bununla alakalı cok post açılıyor önüme geliyor hep zaten ben hep bi aklımın bi köşesinde acabamı vardı bu tarz şeyler yapınca da korktum buraya danışmak istedim 🌸