Kızlar öncelikle şunu belirtmek isterim kızım 2 yaşında neden gece beslenmesi yapıyor vesaire gibi sorular sorabilirsiniz kimi çocuk çok bağlı olabiliyor meme veyahut mama ya bizimki de mamaya bağımlıydı ama normalde de gün içinde de yemek yiyen bir çocuktu ilk önce bunun açıklamasını yapıp direkt nasıl azaltıp hepten kesmeme geleceğim. Benim kızım bir gece de 260 CC mama içiyordu ama 2 biberon olarak bunu düşünün ve bu yüzden de geceleri sürekli bir tuvalete kalkma durumu vesaire yaşanıyordu ve artık gerçekten mama içmek için içtiğini anladım Yani ihtiyacı olduğu için değil zevk için içtiğini anladım ve bir hafta kuralını uyguladım bir hafta 260 cc’yim ama 260 CC ile su vardı yanında ağlamadığı şekilde ağlamadığı sürece su teklif ettim su ara sıra mama bir hafta bu şekilde ilerledik bir hafta sonra bu sefer yine 260 CC su 120 CC mamaya düşürdüm 2 haftada bu şekilde ilerledik çünkü birden CC bayağı düşürdüğüm için bir haftada kesmek istemedim ardından yine yanımda 260 CC su ve 120 cc mama vardı çarşamba gününden itibaren kızım geceleri içmeyi kesti elhamdülillah 2 gece geçirdik mamasız gün içinde yemek yiyen bir çocuk bu arada ve bu süreç içinde hiç zorlanmadım aklına dahi hiç gelmedi ağzını elini kesinlikle boş bırakmadım kimi çocuk çok bağımlıdır süreç uzun sürebilir benimki de böyleydi ama Allah’a şükürler olsun kısa süre içinde adapte oldu siz de yeter ki kendinize inanın inanmak başarmanın yarısıdır biz bu süreci atlattık inşallah da böyle devam eder birden kesmek çok yanlış olur diye düşündüm hatta bir ara eğer bırakmazsa içine tuz koyup tiksindirmeyi düşündüm Ama demek ki zamanı varmış her şeyin diye dank etti kafama inşallah sizlere de Umut olabilmişimdir hepiniz Bence başarabilirsiniz bu durumun yaşayanlar var ise. benim kızım çarşamba günü arkadaşıma gitmiştik sanırım biraz midesini üşüttü sabaha doğru çok az bir şey su şeklinde çıkardı sanırım ondan ötürü de istemedi iki gecedir de istemiyor inşallah devamı gelir. 😊😊😊