semrasena Merhaba, Oğlum 9 gün sonra 4,5 yaşına girecek. Yaklaşık 1 haftadır konuşurken kekelemeye kurduğu cümleyi bitirmede ara ara zorluk yaşamaya başladı. Normalde konuşması ile ilgili bir problem yoktu. Yeni gelişen bir durum. Başına gelen var mı acaba?
Mrvsn semrasena merhaba 2,5 yaş oğlumda da 5 gün önce aynı durum başladı. Biranda kekeleme ve kelimeleri çıkaramama oluştu. Başından herhangi bir stres yaratacak birşey de geçmedi. Geçici olduğunu ümit ediyorum. Eşimde de küçükken varmış. Sizde durumlar nasıl ?
hndathn semrasena öncelikle bır uzmana gıdın durumunun psikolojik mı genetıkmı nörolojik mı olduğu anlaşılsın. 4 yasına gırecek kızım var 3.5 yasından berı kekelıyor ne yazıkkı genetıksel olduğu kabul edıldı. Pek çok doktor gezdım en son gıttıgımız pedagogla sohbetımız gayet iyiydi. Kızımın sosyal ve duygusal açıdan hıcbır eksıgının olmadıgını son derece özgüvenli son derece kendisini mükemmel anlatabilen mutlu bır çocuk olduğunu soyledı bu yuzden pedagogla degıl bır dıl terapisti uzmanına basvurmamızın kızım acısından mükemmel sonuçlar doğuracağına hem fıkır olduk. Sımdı onun araştırması ıcıne düştük. Bulunduğum yerde bu eğitimi veren 2 özel yer var ve pedagog bana dıl ve konuşma terapıstı sertifikası degıl dırekt üniversitede böyle bır bölüm var bu bölümü okumuş ve dıploma almıs bırıyle iş bırlıgı ıcınde olun dedı. Dıploma görme hakkınız var lütfen ilk önce diplomasını görmek ıstedıgınızı soyleyın dedı. Sımdı bu 2 yerden zor bela randevu aldık kızımızı götüreceğiz.
Aylino10 semrasena bizde 4.5 yaşındayız ve aynı durumdayız hatta baya kötü durumdayız siz nasıl oldunuz neler yaptınız 4 ay geçmiş
semrasena Gizmokzilla Neredeyse 1 ay önce bi operasyon geçirdi. Ameliyathaneye girerken yanında biz yoktuk orda biraz korktu bi de çıkarken aynı şekilde.
Gizmokzilla semrasena muhtemelen onun bir yansıması bu kekeleme durumu. Genelde stres sonrası yaşanan bir şey çünkü bende bir pedagogla görüşmelisiniz 💘
Kuzucukumsu hndathn dil terapistleri derneğinin sayfasından terapistin diplomasını sorgulatabiliyorsunuz maalesef bu işin şarlatanı çok fazla.