babyilkay Kızlar oğluma yoğurt yapıcam ama internette herkes farklı bişey diyor günlük süt ve activa yoğurtla mayalanda var bu durumu eleştirende sizce hangisi daha sağlıklı
duygu_aslanalp babyilkay ben doktor önerisiyle günlük süt alıyorum pastörize onunla ve yomini probiyotik maya ile yapıyorum öneririm hem güzel oluyor hem bebeğim tadını seviyor
CheriBlossom babyilkay valla ben normal tire yogurtla bile mayaladim yogurt mayam yoktu tutarmi tutmazmi bilemedim babamda nohut at icine demisti nohutlada yogurt mayasi yapiliyormus ama cok uzun suruyormus ama mayandan emin degilsen at demisti attim bi tutam tuz bi tutamda seker eksimesin diye cok guzel de tutmustu ama hamilelikte ve bebeklerde cig sut pek onermiyorlar bakteriye hastaliga daha acik oluyor diye gunluk pastorize sutleri oneriyorlar genelde
vecihi Canım ben jersey sütü alıyorum. İlk kaynatıp, soğutup kaymağını topluyorum. Kaymağını buzlukta biriktiriyorum ve sonrasında onunla tereyağ yapıyorum. Yoğurdumu da activia ile mayalıyorum.
vecihi hepbahar123 ilk mikser ile sıcak suyla çırpıyorum, krema gibi olana kadar. Sonra buz gibi soğuk suyla bir kez çırpıyorum. Toparlıyor zaten hemen. Sonra soğuk su ile yoğuruyorum. 5-6 kere suyunu değiştirip yoğuruyorum. Mis gibi en doğalından tereyağ oluyor.
ekimkizi_ babyilkay zaten tutup tuttmasi stresli iş ben bu sekilde duzen tutturdum 1 litreyi 10 günde falan yiyor şu anlik bir zararini görmedim uzun vadede ne olur bilmiyorum
karaniremm babyilkay bakteri oluyormuş testlerden geçmiyor süt bozulmasın die içine bişey madde koyuyolarmış gibi gibi ve bizim evde kaynatıp soğutmamız yeterli değilmiş bakterilerin ölmesi için
forumgurmesi CheriBlossom merhaba bende birazdan market yoğurdu ile mayalayacağım da 1 tane pişmemiş normal nohut atıyoruz dimi?
CheriBlossom forumgurmesi gec gordum kusura bakmayin kucuk kavanoz yapicaksaniz 1-2 tane atmaniz yeterli ben buyuk kavanozla yapmistim 1 bucukluk falan heralde zeytin kavanozuydu buyuk 4-5 adet atmistim 😊
Hayallerhayatolsa babyilkay düz anam üzümlü Kaynayıp sogumasını bekleyip kıvamında soguyunca tatlı mayayla mayalanıyorum