birinin_annesi çok geçmiş olsun annesi. Benim oğlum da aşırı alerjikti 21 aylık şu an neredeyse yeni bitti diyebilirim süt, buğday, kuruyemişler, yumurta, susam bu temel olanların hepsine vardı ama kabakgillere (salatalık, kabak, kavun, karpuz) ve ıspanağa da yoğun alerjisi vardı mesela. Alerjen görünmeyen masum gıdalara da alerji geliştirebiliyormuş bünyeleri. Doktor çok şaşırmıştı. O yüzden hepsini aynı anda kesmeyin. Tespiti zor olur hemde alerjisi yoksa mahrum kalmasın.
Tavsiyem ben her öğün ne yedim yedirdimse not tutuyordum. Bi kaç gün içinde şüpheli gıdalar belli oluyor zaten.
Biz o damladan kullanmıştık iyi gelmişti ama çoklu alerji olduğundan çok da kesti diyemem.
Bi de ben çörek otunun çok faydasını gördüm 1.5 yaşından sonra kullanmaya başladım ve niye bu kadar geç verdim diye üzüldüm çünkü kullandıkça bir bir azaldı alerjiler. Bi doktorunuza sorun öyle verin tabi ama ben oğlumun suyunun içine atıyordum geceden sonradan o suyu içiriyordum. Herkes yağını içirin diyorlar ama yağı çok ağır kokuyor içemez bebekler suyu bile bizde fayda sağlamıştı.
Bir de probiyotik kullanıyor musunuz o bağırsak gelişimi için fayda sağladığından alerjinin azalmasına yardımcı oluyormuş