miemi Doğum yapalı 10 gün oldu sütüm hala gelmedi sadece pompayla sağım yaptığımda koyu sarı süt geliyo oda giderek azalmaya başladı bukadar uzun süre sütü gelmeyip sonradan gelen var mı yoksa tamamen kesilecek mi daha gelmeden
Busegr miemi ben doğum yaptıktan hemen sonra sütüm geldi ve yaklaşık 4 ay bayağı dolu dolu sütüm vardı ve 4. Ayın sonunda hem sütüm azaldı hemde kızım içtiği sütü kusuyordu mamaya başladım ve çevremde sizin gibi olan ne kadar yakınım varsa hepsinin çocuğu hala anne sütü içiyor bence umudunuzu yitirmeyin sonrasında fazla fazla gelir
aslii34 miemi hangi pompa ile sağıyorsun? Ben doğum yapınca elektrikli lansihohla sağdım süt gelsin diye çok hırpaladım çekimi kötüymüş meğer sarı süt gelene kadar bile zordu. Ucundan lif gibi şeyler geldi memenin ucundan sonra normal süt gelmeye başladı bebeğim emmedi bu arada ucu yok gibiydi benim. 9 aydır sağımla besliyorum. Keşke şimdi ki pompa o zaman olsaydı. Giyilebilir aldım sonra bebebao marka çekimi falan kablolardan daha konforlu.
rabiaulu miemi benim de sütüm gelmemişti normal doğum yapmama rağmen 4 gün sonrası s0tüm geldi ama herkesin kıyafeti vs kirlenir ama benm hiç öyle olmadı sadece sütüm normale göre hep azdı yengemle aynı zmnlar içerisinde yaptık onum normaldi ona gör bnm hep azdı sütüm ilk günler mama kullandık ilk 4 gğn sonra sütğm geldiği için mama kullanmadım 40 çıkana kadar sütüm yeterliydi ama hep süt yapan ne varsa onları tüketiyodum 4 litre su içiyordum dinleniyordum 40 dan sonra sütüm hiç normal olmask hep bi azdı ama bebeğim küçük olduğu için yetiyordu 4 5 güne bir mamaya ihtayç duyuyordum 2 saat uyusun diye uğraşıyordum sütümün dolması için uyanınca sürekli emmek istiyordu çünkü sütüm hepten azalıyordu mama vermek hiç istemedim ama zorundaydım 2 buçuk 3 aya kadar 4 5 güne 1 kerw mama vermekle devam ettik 3. Aydan sonra mama 2 günde bir vermeye başladım 4 . Aydan sonra hergün bir sefer olmak üzere vermeye başladım 4 buçuk aylıkken günde 3 kerw veriyorduö sütüm gittikçe maalesef azaldı sonra azaldı sadece geceleri emzirsim uyku esnasında çünkü o zmn var yok anlamıyordu gündüzleri emziremiyordum sütüm az olduğu için 4 buçuk ay düzenli emzirdim yani sonra şuan sağsam 10 cc bile çıkmıyor sma bebeğim 7 aylık emmek için yalancı emziik gibi emiyor şuan hiç yol sütüm biliyorum ama gene de bir yudum bir yudumdur diyorum veriyorum
rabiaulu miemi o kadar çok şey kullandım ki sütüm olsun diye emzirme danışmanlığı da aldım ama olmayınca olmuyor onu anladım bende saldım artık Benm ilk çocuğum hamileliği anne olmayı çok sevdim ama 2. Yi sırf süt stresinden dolayı istmeiyor çok psikolojim bozuldu çocuğuma yetwmiyoryk ben demk ki iyi bi anne değiliö diyw Oğlunun boyu normale göre kısa herks bide demesin mi bu emzirmediğin için kosa boyu diye o zmn daha çok moralim bozuluyor ben istenmem mi emzirmeyi olsa keşke emziricem yani
pnarpoyraz miemi elifyaaa bende 2 gün oldu doğum yapalı bebek almıyor bile ağzına süt gelmeyınce sinirleniyor 1 2 damla anca o ağız geliyor göğüs pompasıyla sağsam bile yok gelmiyor nasıl kabul ettircem bebeğe memeyi yardımcı olun lütfen. Emziremiycem diye korkuyorum 🥺🥺
elifyaaa Bende sezaryen yaptık 19. Günde gelmeye başladı. Hatta malt Dalan içtim ilaç kullandım pompalara abandım. Keşke yapmasaydım doğal akışında olsaydı herşey bebek çektikçe aşağı iniyo zaten ihtiyacına göre. Şuan 5 aylık olucaz ben hala mastitle boğuşuyorum çocuğum her emmede boğuluyo resmen sırf bu yüzden meme reddi başladı 🥲🤦🏽♀️
fyza582_ aslii34 9 aydır sağımla nasıl besliyorsunuz bizde sağıma geçtik 2 gündür ama devam edebilir miyim bilmiyorum yada sütüm gider mi nasıl bir rutin oluşturmak lazım
miemi Şuan sadece sarı süt var pompa hediye geldi kiwi nin bende sezaryen doğum yaptım ilk zamanlar hiç yoktu sonra ilk banyomu yapınca göğüslerim sertleşti büyüdü bi iki gün böyleydi şimdi yumuşadılar sağımla bi kaç çay kaşığı anca geliyor süt
miemi Benim bebeğim göğsümüde tutmuyo tutsa belki çekse gelir mi bilmiyorum doğduğundan beri hiç tutmadı göğsümü meme reddi yapıyo
miemi Stres yapmamaya çalışıyorum ama ister istemez insan üzülüyor bebeğimi emzirmek istiyorum anne sütü alsın diye çabalıyorum dediğiniz gibi ne giderse midesine kardır diye azda olsa çıkan sütü veriyorum
rabiaulu miemi hiç yapmayın evet elde değil ama şöyle düşünün nasıl ki bizlerin rızkı var her yediğimizde aslında ismimiz yazılı o bebeğinde rızkı var demk ki diyorum benm bebeğim 4 ay anne sütü alabilecekmiş süttün rızkı bu kadarmış evet çabalıycaz ama her şeyin Allah’ın elinde olduğunu da unutmamak lazım rızık meselesi bu sütün gelip gelmemesi çok insan tanıyorum mesela 4 çocuğu var 3 çocuğunda sütü çok güzelmiş ama 4. De hiç bi damla bile gelmemiş mama ile beslemiş
bayamsare miemi o sarı sütü mutlaka içirin ya da buzluğa atın o kadar önemi ki o , öncelikle bi kayısı erik hoşafına başlayın bolca içim kâse kase hemde sizden emdiği sütten bebeğin sindirimini de kolaylaştırır E bebekde lactamil diye anneler için içecek var ondan alın, her gün ya rezene ya kimyon mutlaka için son olarak da evde kuru incir kuru dut hurma ve kırmızı elmayı dilimleyin tencerede kaynatın sadece suyunu için ama 1 hafta kadar bunları yapın nasıl artacak o zaman görün sakın emzirmeyi ve pompayı bırakmayın
miemi Pes etmiycem inşallah gelir sürekli deniyorum silikon uçlarla emzirmeyi bi şekilde inşallah gelecek Allah büyük
elifyaaa pnarpoyraz bana sorarsan pompa yapma bebek onu bir iki dk emerek sütü aşağı çekiçle ihitiyscı kadar . Çünkü ben o hatayı yaptım hiperlaktasyon yaşıyorum 6 ay olacak hala geçmedi. Sabır lazım. 🥹🥲
elifmihrayavuz miemi bende doğum yapalı 8 gün oldu, 4.gunden sonra sütüm geldi ama dediğin gibi çok az, pompayla 20 cc anca çıkıyor, bol bol su iciyorum, dinlenmeye çalışıyorum, rezene çayına başladım üç gündür de bestlak damla kullanıyorum belki artar diye
hayatyolcu miemi gelir muhakkak o sarı süt çok önemli memelerinizi duş esnasında sıcak suya tutun normal vucudunuzun kabul ettiği sıcaklık ve evde varsa yesil sabunla masaj yapın benim ikinci sezeryanim 3.gunde geldi sütüm bu sekikde yaptım ve sagdim bebeğim 3 gün yoğun bakımda kalmıştı duştan ve yeşil sabunla masajdan sonra şak diye indi hiç unutmam daha banyodan çıkmadan inmişti sizinde olur ilk sezryan geç gelebilir