Sunshine__
Her bebeğin gelişimi farklıdır, alıcı dili iyiyse hafızada biriktirip bir anda da konuşabilir.Gün içinde yaptığınız herşeyi anlatın, öğrenmesini istediğiniz kelimeyi sürekli tekrar edin, bol bol kitap okuyun, mümkünse yaşıtlarının olduğu ortamlarda vakit geçirin dışarı çıkarın. Parmak oyunları, tekerlemeler çok işe yarıyor abartarak vurgulayarak seslendirin. Örneğin dışarıda kedi gördünüz "aaaaa baakkk kediiii, kedi napıyoor meoovv diyoorr (miyav biraz zor olabilir kolaylaştıralım). Aaa bak bu çiçekkk , kırmızı çiçekk. Baakkk araba geçti vuuu yaptııı gibi böyle uzata uzata abartarak anlatın. Yemek yedirirken yediği şeylerin isimlerini vurgulayarak söyleyin, şimdi hangisinden yemek istersin diye sorun mesela peynir mı istiyorsun yoksa siyah zeytin miii gibi. Gösterip adını söylemediği şeyleri hemen anlamamış gibi yapıyorum sen konuşabiliyorsun ne istediğini adını söyle diyorum bekliyorum 2-3 dk sonra aa sen kitap mı istediinn , bak bu bir kitap, hadi kitap okuyalım gibi basit cümleler kurarak söylemesini istediğim kelimeleri cümle içinde tekrar ederek konuşuyorum. Benim yaptığım şeyler bunlar şuan 17 buçuk aylık 100e yakın kelimesi vardır